Followers

Wednesday, April 4, 2012

takutnyaaaa........* tddmka *



i seriously don't get it. i don't get why people are not being supportive. masa aku nak bertukar keluar hari tu, aku attend lah meeting for the last time. instead of congratulating me, this person from another department who never worked directly with me before started saying..."oh saya kenal ketua J**** tu. i bukanlah nak cakap apa tapi bersiap sedialah ye. balik lembat. kerja teruk!"

aku senyum je lah. dalam hati.....motif? nak takutkan aku ke? ingat aku takut ke? mungkin dia tak tahu kot yang aku pernah kerja swasta sebelum ni. takat balik lambat, dah biasa dah. kat OAS dulu, balik lepas subuh pastu tengahari masuk balik ofis pun pernah. 5 hari tak jumpa mak ayah padahal duduk serumah pun pernah jugak. masa kat tempat lama pun balik lambat jugak. kadang ada meeting sampai pukul 7 malam. bengkel sampai 9 malam pun pernah kat putrajaya tu. 

jadi tak perlulah dia nak bersusah payah takutkan aku macam tu. tak terkesan pun. i've been through worst kot. bukannya tak biasa balik lambat. 

ke sebenarnya dia yang tak suka balik lambat?
ke dia nak balas dendam sebab bila aku pergi dia yang kena tanggung?

entahlah.


3 comments:

nurul azida ahmad said...

takutnyerr....#tgndidadamatapandangatas.

Hahahaha
hekele, nak takutkan org yang dah berzaman keje balik lambat2 ni. hahaha

Ezzan Yusop said...

zida : kan? mgkin org tu xpnh keje swasta...tu yg bg dia xbiasa kalo balik lambat. like it's the end of the world...ececeh...

Fahmi Yunus said...

Takut la balik lambat.. nanti kat umah takde ape nak buat.. hahaha