Followers

Wednesday, February 17, 2010

pemanasan global kah?



sedang bersurfing-surfing membaca akhbar online, sekali tu tertarik dengan tajuk berita di KOSMO! Mengenai 'Isu Pemanasan Direka-Trump'.

"Donald Trump mahu Al Gore dilucutkan sebagai penerima anugerah Nobel Keamanan kerana memperbesarkan isu pemanasan global tetapi keadaan yang berlaku adalah sebaliknya, lapor sebuah akhbar semalam.

Ketika berucap di Kelab Golf Kebangsaan Trump di Westchester, di sini Ahad lalu, Trump memberi contoh ribut salji terburuk dalam sejarah Amerika Syarikat (AS) yang berlaku baru-baru ini membuktikan Al Gore bersalah dalam memperkatakan isu itu"



ewah ewah eh tolong sikit ek. ni yang geram ni dengan si Trump ni. aiyoyo duk tengok negara sendiri je. kata orang 'cerdik' kalau dia cerdik, dia akan fikir satu dunia. ni tak, dia fikir negara dia je. negara lain dia tak fikir. meh sini suruh dia duk kat Malaysia sebulan, nak suruh dia cuba try test panas ke tak bumi ni. dia bukannya tahu Malaysia ni panas. eh korang panaskan Malaysia sekarang ni. hujan pun walaupun ada tapi agak kurang dah sekarang. rasa macam sentiasa nak duduk dalam air-cond. masuk dalam kereta rasa macam nak semaksimumkan lah air-cond tu. masa mandi tu rasa cam nak duk lama-lama je (kalau ada bathtub best woo). and kalau boleh tidur pun nak berair-cond (tapi i guna kipas speed yang laju hehe). officemates selalu merungut "tak dapat air-cond lah kat sini!" ataupun "air-cond ni rosak ke, tak rasa pun air-cond" atau setiap kali rasa macam nak air ais je tapi tak elok lak untuk i yang jaga suara selalu melalak macam celine dion dalam kereta cewah muahaha. lepas ni mesti ada orang komen "ni panas kat dunia je kita dah tak tahan, nak merungut tapi panas kat akhirat nanti camne?" *gulp* eh ok lari dari tajuk. hmm dah tak tahu nak tulis apa. ok bye.



9 comments:

~ ReD ~ said...

ouchh! ouchh! panas...panas.. T__T

hehehe ;p

Ezzan Yusop said...

linda : kau panas hati ke panas badan? haha ;p

xara said...

berita semalam kata kat johor air mungkin kena catu sebab air kat empangan merosot.

dd dudu said...

memangg panas laaa sekarangg... huhu kalau duk umah (umah xde aircond hehe) dah macam cacing kepanasan dah ;p

dijangkakan panas sampai bulan 3 ekk

zieda said...

saya pun panas!!!! tido amatlah x selesa sebab sy pun pkai kipas yang speed laju, tapi satu hangin pun xrs! aduyai...

cik idaY said...

betol2..hari ni..kuar makan..panas giler

Ezzan Yusop said...

xara : ye ke kak suri? seb bek x duk johor. eh tp kg kat johor. hehehe.

dd : ha a dd. sampai bulan 3. aduyai...ni yg nk gi terjun kolam. umah u ada swimming pool x? i nk berenang2 mcm dyesebel. muahaha!

zida : tau xpe. ble bgun sok pagi rasa cm peluh lak. aishhh...

cik idaY : tu la. rasa cam xmo jalan tghari. panasnya terik btul.

pestisid said...

bunguk sangat trumph ni. panggil triumph je lah.
haha.memang la pemanasan global skang ni dh teruk. seminar climate change kat copenhagen aritu pun ada ckp yg ada 1 pulau tu dh nak tenggelam. pulau tuvalu. try la gugel kalau tak caya. siap org tuvalu tu nak request migrate ke negara lain lagi tau.

~ ReD ~ said...

selalunya panas badan... kadang2 je panas hati...hahaha ;p