Followers

Sunday, October 4, 2009

rombongan raya

tsk tsk, saya terharu apabila hampir kesemua kawan-kawan saya bertanya kenapa tak update blog terchenta ini (kesemua ke? bukan dd dengan umu je ke yang tanya? miahaha)...sekarang baru saya tahu perasaan seorang artis popular apabila peminat fanatik sering bertanya "bila nak keluar filem baru?" wah gitu...alasan sebenarnya kenapa saya tak update adalah sebab kerana saya sibuk dengan atuk ahli nujum yang meramal nasib di Facebook itu. bahaha! atuk tu sungguh menceriakan hari saya, macam jatuh cinta pula saya dengannya sebab dalam sehari mesti nak kena juga jumpa atuk. :p

anyway, sebenarnya bukan nak cerita pasal atuk tu. hehe. semalam hampir semua geng bas sekolah pergi menyerbu ke rumah pengasas geng bas sekolah merangkap ketua pengawas iaitu kak asiah di Putra Heights untuk beraya sambil menziarahi her newborn baby. serius, kalau suruh saya pergi balik Putra Heights tu confirm sesat baratlah i tell you. hehe. oh ye, siapakah ahli-ahli geng kami tu? jeng jeng jeng...geng bas sekolah terdiri daripada : -

si gadis ayu menawan (saya :D )
gadis yang perasan dia adalah fazura (dd)
si senget (megat)
si dia yang yakin dia adalah comel (ummu)
si kelabu yang segan nak ajak nisa join (luqman)
si dia yang next lover nya adalah jenal (linda)
kembar si kelabu (dewa)
si dia yang terlupa akan megat siap bertanya tunggu siapa lagi (aida)
si bakal ibu (fazira)
si pengembara (kak afzan)
si bunga yang malas nak drive (ros)
si komander yang naik pangkat jadi photographer (fahmi)
si dia yang kejap nak join kejap cancel tapi pergi juga akhirnya (eein)
si dia yang siap balik rumah petang tu semata nak berbaju raya (zida)
pasangan kaki karaoke (seri dan faliq)



geng bas sekolah bersama pengasasnya
(kak asiah yang pegang baby tu)


...dan dipimpin oleh si dia yang suka kacau orang ambil gambar dengan kamera miliknya (en. rr)
* total yang pergi adalah 7 kereta. hah, amik kau! macam nak pergi hantar rombongan kahwin je. hehe!



gambar atas bukanlah kak asiah dan suaminya ye. ni keluarga lain. haha!


sebenarnya plan nak pergi ke 3 buah rumah tetapi ada orang tu macam busy sikit and a bit hesitance kan (jangan marah ye cik) so dua buah rumah sajalah kami pergi...kuikuikui! kami pergilah menuju rumah kak asiah dan kak fauziah. sampai ke rumah kak asiah terus terkam baby Muhammad. comel sungguh. rasa nak timang-timang saja. hehe. tapi yang kelakarnya kan, bila tengah duk sibuk kerumun baby kan tiba-tiba ada hamba Allah ni yang tukar channel tv dari Astro Ceria ke TV3. sekali tu ada yang terjerit kecil 'Nur Kasih lah!'. woah, terus yang perempuan-perempuan tu tinggalkan baby yang sudah terjaga itu lalu duduk beramai-ramai menatap tv sambil makan. hahahha. kasihan suami kak asiah terpaksa dodoikan muhammad tidur balik. maap zahir batin kak asiah :)



tengok ni baby Muhammad - anak kak asiah, comel kan? mana tak mereka semua kerumun. :p


cakap pasal makanan ni kan, mak oiii makanan menggugat jiwa dan raga. kak asiah masak spaghetti bandung (mee diganti dengan spaghetti) bersama dengan ayam goreng. nak tahu air apa kak asiah hidang? mestilah RIBENA. ni mesti terpengaruh dengan iklan raya ribena, takutlah tu orang komen 'biasa je'. hikhik! rumah kak fauziah pula kami disajikan dengan sate ayam dan daging. waduh, udah kenyang dong makan spaghetti, mana bisa boleh sumbat makanan lagi sih. eh kenapa guna bahasa orang indon yang tak reti nak bersyukur orang dah hantar bantuan tapi takmo terima ni? ok, sudah lari dari tajuk.




gadis gadis putih - bukan saya lah tapi mereka berdua sahaja.
muahaha!




last but not least (ceh, tiba-tiba je kan last. hehe!)
saya sampai rumah pukul 12.05 pagi.
raya sakan i noks...





* ps: tidak banyak gambar diselitkan. tak bawa kamera sendiri jadi tiada gambar disnap. credit to dd for those photos!
hah, sekali saya update terus entri panjang. hehe!




15 comments:

mun-e said...

sekali tu ada yang terjerit kecil 'Nur Kasih lah!'. woah, terus yang perempuan-perempuan tu tinggalkan baby yang sudah terjaga itu lalu duduk beramai-ramai menatap tv sambil makan

sangat huduh perangai ituuuu ... :D :D :D

rosealley said...

'si dia yang terlupa akan megat siap bertanya tunggu siapa lagi (aida)'

haha, gelak guling2:D

xsabarnye nak tunggu gambaaa

Ezzan Yusop said...

muni : hehehe...kalo muni tgk aksi masing2 masa tu konfem gelak...ckp je Nur Kasih, suma mata tertatap kat tv. :)


kak ros : hahahahah... =))
tu la x sbr...esp dari camera cik rr.

dd dudu said...

sedapnye mee tersebut,omg :]"

auchh, kite salah sorang yg tempat duduk 1st class mase tgk nur kasih hehehe

::mE uMmU:: said...

heheheh mcm2 kerenah remaja2 OAS except dd n ros (hahaha!) ble dpt tgk nur kasih kt umah ala2 english style gituuuu hiks

uiks gambar pasangan mane yang ngn baby tuu soooo sweeeeeettttt hahahha

Ezzan Yusop said...

dd : tu la kn dd, siap bertambah bagai. hikhik! kite dpt seat depan kot dalam wayang tu...popcorn diganti dgn ayam goreng...hahaha!


ummu : ko terlupe sorg kot...eein! mereka bertiga bukanlah remaja ye...
oh, fahmi and en rr too. sungguh remaja tua gitu. heheh!

gambar tu macam sebuah keluarga yang tengah berlakon bahagia tp sebenarnya sengsara. wah! hahaha...

dd dudu said...

oittt i'm 20 years old.. u forget hah?

mase kerumun baby comel Muhammad macam semut2 kerumun gula, sekaliiiii bile tayangan nur kasih jekkk, semua semut bertempiaran lari

hik hik huduh sungguhhh

Anonymous said...

...'nak tahu air apa kak asiah hidang? mestilah RIBENA. ni mesti terpengaruh dengan iklan raya ribena, takutlah tu orang komen 'biasa je'..

CORRECTION...

...yang sebenor-benornyer bukan la terpengaruh ngan iklan tv daa...akceli abi baby muhammad tuh keje kat kilang ribena...tiap2 tahun memang hidang air ribena pun...iklan tuh yg ciplak idea kiteorg..hohoho....

sekian..timakacih..

~ Mama Baby Muhammad a.k.a kak Asiah ~

Ezzan Yusop said...

dd : u're 20? in dreams ke ape?? hahah...tu la korg, gi kerumun ramai2. tgk ezzan releks je dating dgn luqman n dewa...muahaha!


kak asiah : woahh...akak leh mntk royalti lah ni, mempopularkan ribena masa raya...hikhik! terima kasih tau kak jamu kami sampai kenyang giler masa balik tu siap berangan mesti best kalau ada driver leh hantar balik rumah (terlalu full smpai tak larat nak drive...hehehe)

k0m4nd3r said...

Remaja tua?aduh! Terasa i nox! Hoho..

Ezzan Yusop said...

fahmi : hahaha...oklah tu, masih REMAJA gak tu...heheh! :p

ReD said...

CORRECTION ==>> Jenal.. Date Of The Day

NEXT LOVER???? hoisshhh!! bagi FREE pun aku xmooooo!!!!!!!!!!!!!!!!! ;p

Ezzan Yusop said...

linda : oooh date of the day...tp lebih kurg gak tu...date of the day or next lover...aku tgk cm sama je...muahahah!

zieda said...

muahahaa..kelas kak asiah..
mcm iklan ribena tu...tp sedp gak, sy dah ketagihan minum ribena ni, jgn jd kanak2 ribena sudey! hehehe..
hamboi2 ezzan, "si dia yang siap balik rumah petang tu semata nak berbaju raya (zida)", kate kat kite ea, famous i noks, hahaha...
actually tukar bju sebb berlengas dah time tu...hukhuk

Ezzan Yusop said...

zida : berlengas konon...i tau u saje nk glamer raya kan kan kan...hahaha! nak lawan tokeh lah tu :p