Followers

Sunday, August 16, 2009

orang tamak selalu rugi [update!]

inilah padahnya apabila novel-novel dirumah yang tersusun rapi di rak buku dalam bilik tidak dijenguk terlebih dahulu sebelum pergi gatal sangat tangan tu membelanjakan duit untuk membeli novel padahal sudah berjanji dengan diri sendiri untuk berjimat cermat nak simpan duit semata-mata untuk berjoli katak di bandung november nanti tapi dibelanjakan juga, siap pergi minta mak duit lebih lagi kerana tak cukup duit masa tu semata-mata nak jugak dapatkan buku itu.

hoh! serius panjang mukadimah ni. cuba korang baca dalam satu nafas tanpa berhenti. somput tak? hehehe...


--- SOLD to muni ---




i'm letting one of this go (yang baru punya) at RM17.
free postage lagi tu uols.
i bought it at RM19.90.
siapa-siapa nak beli email saya yuk.





12 comments:

dd dudu said...

huishh dasat tuuuu tahap bole beli buku yg sama dengan kat umah nye ;o

1) punyelaa byk novel ezan sampai leh lupe mane yg dah ade dalam simpanan =n

2) ape kate ezan habeskan bace sume novel yg ade dulu ;p

muahahhahahahh

Ezzan Yusop said...

dd : sebab dah baca semua lah ezan beli yg baru. hukhuk! almost all lah except satu je sbb penulis dia lelaki so mcm xbest n nyesal beli. tsk tsk....yg lain dah abis khatam tah bape kali lah dah tak hingat. :)

mau belikah kamu novel baru itu? *wink wink*

mun-e said...

ezzannnnnn saya mauuuuu

open lagi x?

dd dudu said...

ooo kirenye novel "segalanya untukmu" ni ezan dah bace laa ek ;o

Ezzan Yusop said...

muni : btul ke nak muni? open lagi ni...
ezan booked kan yuk :)


dd : dah bace dan dah ada dlm koleksi...huhu!

ReD said...

hikhik..ni kena buat program utk simpan rekod novel.. nti search stok novel b4 beli & update the system bler beli novel baru..hehe.. jgn lupe sediakan function delete tau! agak2 buku dh hilang @ kena buang,leh update..hihi

mun-e said...

betul2 nak. tapi malam nanti bincang. skang bz sket. hehe.

Ezzan Yusop said...

linda : hahah....dulu mase diploma tu, 2 novel aku org pnjm tak pulang2 smpai skrg. hukhuk! keciwa i noks sbb both novel citer die best. tsk tsk. 2 yg smlm aku trus jotted down sume novel yg aku ada. hehehe!


muni : ok muni. ezan update status buku itu yuk...teehee!

mun-e said...

wah dah booked by muni :D

ezzannnnn nak post ke cemane? nak main passing2 kat dd pon bole ;p cuba tanye empunya badan die ok x? :D

Ezzan Yusop said...

muni : ezan xkesah...nk pass kt dd pn bleh, muni nak ezan pos pun bleh... :)

nnti ezan tanya dd...samada die sudi jadi posmen ke x. teehee! :D

mun-e said...

sori lambat respon. i'm sooo busy lah kalah PM ;p pass ke dd lah. dah tanya die dah. em duitnya cemane? nak pass ke die jugak kah? :D

Ezzan Yusop said...

muni : ezan dh pass dh buku novel kat dd. nnti amik kt dd yuk...payment tu pas kt dd gak la, very lazy la to transfer2 duit. eh eh, muni yg transfer kn, ezan lak malas. hahaha! senang citer, mlas nak cek dah masuk ke x...:D