Followers

Monday, November 8, 2010

should i or shouldn't i?



terasa macam tiba-tiba nak check mata semalam masa jalan-jalan kat mid valley. saya tahu selama ni kalau saya tutup mata kiri, bila tengok guna mata kanan nampak blur sikitlah bayangan gurauan tu. tapi takdelah rasa macam eh aku rabun ke. relax je lah kan. mungkin masa tu fikir makan je lah carrot lepas ni banyak-banyak supaya mata sihat walafiat.

tapi rupanya i syok sendiri noks. kihkih. sebenarnya saya rabun jauh bak kata sales girl kat optic store tu lah. kanan 100, kiri 25 je. and of course silau 50-50. dia bagi lah advice kat saya free of charge...
'sekarang ni ah you punya mata kanan depend on your left eye tau in order to see clearly. kalau you tak pakai spec ah nanti lagi teruk mata kanan you. kalau you buat spec ah you tak perlu pakai selalu pun takpe. pakai masa drive, masa tengok komputer. sebab you memang ada silau kan...'

so, nak pakai spec ke tak ni? nanti kang kalau pakai spec sekali tu i look different, tak ke susah kim hyun joong nak cam makwe dia...




me without spec?


OR



me with spec?



*dah jangan tenung lama-lama nanti dari mata turun ke hati siusiusiu..oh ye sila abaikan tudung yang tidak bergosok tu ye. fokus pada mata saja ;p


perlu tak saya pakai cermin mata? sebab saya pernah dengar orang cakap better jangan pakai spec kalau dah memang kita tak pakai spec, nanti lagi rabun adalah. betul ke ek?




4 comments:

~ ReD ~ said...

wee...kena pakai spec plak dia..

dd dudu said...

ezaangg~ my opinion - ezan beli je spek, tp pakai kadang2 macam dd. bile pakai kadang2 power tu x naik pun, maintain jek, hehe klu ikut pengalaman dd ar

p/s --> comel gak ezaang pakai spek. nampak berbentuk siket muke ;)

tkah said...

sm la kite...i pun dh kene buat spek semula...mmg dl dh pakai spek...skrg xmakin teruk rs mata ni...huhuhu...tgh mncari kedai utk membuat spek...

tkah said...

sm la kite...i pun dh kene buat spek semula...mmg dl dh pakai spek...skrg xmakin teruk rs mata ni...huhuhu...tgh mncari kedai utk membuat spek...