Followers

Monday, September 12, 2011

oh baby baby baby...



masa zaman sekolah menengah dulu kan, saya adalah peminat cerita Taiwan. especially masa zaman tu cerita Meteor Garden adalah super popular tahap dewa. obses ok dengan F4 semua tuh. siap bolehlah jugak menyanyi lagu cina. yang tak boleh tahan tu motip saya siap beli album F4? original lak tu? kumpulan duit belanja semata-mata nak beli album dorang. kerlas gitu. macamlah faham kan dorang nyanyi apa. nak google masa tu zaman susah nak dapat internet, kat cyber cafe je boleh online. (eh kenapa dulu takde internet boleh je hidup, tapi sekarang kalau tak online mesti macam gelisah? hehe!)

nak dijadikan cerita lah kan, satu hari tu saya nyanyilah bagai nak rak lagu Can't Lose You kat rumah, soundtrack Meteor Garden 2 yang F4 nyanyi tu kan...ingat tak? ala yang lagu dia 'Oh baby baby baby...my baby baby baby...' (jangan lak korang nyanyi nada lagu Baby Justin Bieber)...



segala patah perkataan cina tu saya nyanyi. pastu kena tegur dengan makcik..

"kau tahu ke apa maksud lagu tuh duk nyanyi-nyanyi lagu cina tu? sedap-sedap je nyanyi entah-entah dia nyanyi 'mari makan babi mari makan babi'...."

LMAO!!! saya gelak guling-guling!! aigoo makcik oiii makcik oii...takkanlah dia nak suruh makan babi kot. lawak je makcik iols ni. ala makcik ni pun, macamlah saya takde kawan cina kat sekolah tu. minta je dorang translate kan. habis celita woh. takut noo saya nyanyi bukan-bukan. hahaha....




8 comments:

dd dudu said...

- dd peminat fanatik meteor garden dan f4 dan hafal lagu dorang gak-


haha lagu pempuan nyanyi bile tamat episod meteor garden pun hafal. ah nak g dgr skg

eh sonoknye jumpe geng minat sama gak.

Ezzan Yusop said...

dd : sangat fanatik hokay....yg lagu pmpuan nyanyi tu Ni Yao De Ai tu kan...iols pun suke sgt....

dd dudu said...

dao ming si! dao ming si!!

suke lagu yg rap2 tu gak yg vanness nyanyi hak2

dd dudu said...

kelakaaa yg part baby baby baby baby tu ezan cakap --> (jangan lak korang nyanyi nada lagu Baby Justin Bieber)...



muahahahhahahahaa

Ezzan Yusop said...

dd : hahaha....i loveee dao ming si!! especially bila sanchai jerit nama dia bila dorg tgh gaduh. suwitt...


kang ada org ingat lagu Baby tu laks. i warning awal2 kn...kiranye Justin Bibir tu tiru F4 lah kan...cewahhh ;p

nurul azida ahmad said...

sy pun suka jugak...*tulis sambil nyanyi lagu baby baby ni...oh so sweet memory okkkay*


peminat tegar F4 gak, sebabnya kumpul duit beli CD orginal meteor garden. hahahaha.

and FYI, email sy pun ada F4! adiza
_f486@yahoo.com....Fanatik F4 punya pasal! hahahaa

suka jugak lagu album yang first..cd they all mmg zida beli la...suka suka!

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaa

bloghok said...

budak unisza?