Followers

Wednesday, August 26, 2009

parting ways

uhuk uhuk. tsk tsk. sob sob (lap air mata jap)
ceh, belum pape lagi dah sedih.
walaupun tengah puasa, nak nangis gak! :'(
hmm, nak cerita pasal apa ek...
ha..ni nak cerita pasal perihal boss saya. cewah, perihal inda. :p
boss saya dah nak berhenti dari jadi boss saya. faham tak faham tak?
in other words, dia dah nak berhenti kerja dah dari OAS. tsk tsk.
nak pinjam ayat dd sat..

"Kenapa semua orang pergi tinggalkan saya?
Mula-mula salwa, akim...then ayu pula. Sekarang ni, cik lutfi pulak..."

sedih dan sebak woo atas pemergian beliau.
kenapa sedih? (backgound music sedih syahdu)
sebab kat siapa lagi kami nak mengadu nasib?
kerja kami tak siap lagi siapa lagi nak tolong?
kalau kami kena marah dalam meeting siapa nak backup kami?
siapa lagi nak faham dengan keadaan kami yang selalu memberontak ni kecuali cik?
siapa lagi nak explain things kat kami yang slow sikit and susah nak faham ni? (ni saya dan dd)
dengan siapa lagi (yang lebih tua la) kami nak bergurau?
siapa lagi nak pujuk kami especially dd kalau mood tak baik menyerang?
siapa lagi nak caring-caring selain cik?
sedih sedih! srootttt (hembus hingus jap)

kenapa cik tinggalkan kami? uwaaaa.... :'(
kami ni tak dengar cakap ke? (yg ni luqman)
kami ni kuat nangis ke? (yg ni dd)
kami ni kuat melawan ke? (yg ni...ehem ehem, saya)
kami ni selalu tak ajak cik lunch sekali ke? (yg ni luqman gak)
kami tak selalu belanja cik ke? (hmm...yg ni haida kot)
kami ni selalu nak balik awal ke cik? (yg ni dd)
kami ni selalu minta duit kat cik ke untuk beli roti bakar? (yg ni...again, saya)
kami ada panggil cik dengan nama yang cik tak berkenan ke? (yg ni...random)
kami ada buat cik terasa hati ke? (yg ni semua lah!)
kami ada buat salah ke kat cik...(yg ni pun semua lah!)

okaylah, if you stay...
kami akan dengar cakap cik.
kami akan cuba tak cepat nangis (kan dd kan).
kami akan cuba tidak melawan kata-kata cik (saya akan jadi baik).
kami akan selalu ajak cik join makan. tak kesah lah lunch ke apa.
kami akan selalu belanja cik air teh o ais or teh o ais limau kegemaran cik.
kami akan cuba untuk balik lewat. (dd, nanti kita cuba ek)
kami akan guna duit kami sendiri untuk beli roti gardenia tu, siap buatkan roti bakar sapu kaya untuk cik.
kami akan panggil cik dengan nama-nama yang sedap didengar lepas ni. (tak panggil cik or kak dah, panggil ENCIK pasni)
kami cuba untuk menjaga hati dan perasaan cik.
kami akan memperbaiki kelemahan kami...


oh, sungguh tak fair tau leaving us like this.
without a warning.
can't you at least wait for everything to be settled first?
didn't you said the same thing to akim when he's leaving us months ago?

hukhuk! (>_<)~










5 comments:

ReD said...

ezzan.. jadi x nak launch plan nk nangis depan en Lutfi ???huhu

Ezzan Yusop said...

linda : aku sorg2 dh nangis depan die jumaat aritu. hukhuk! malu la plak i noks. ;p

Anonymous said...

hahahaha...sedih indaaaa...

-wrx

Ezzan Yusop said...

megat : mestilah sedih...nnti tabung pantry mesti kosong. tsk tsk!

dd dudu said...

huhu lepas ni klu kite dapat bos yang garang canee... huk huk, kang dd nanges kang die herdik pulak kang uwaaaaaaa