Followers

Thursday, January 8, 2009

cita-cita

kalau masa sekolah menengah aku nak jadi arkitek ataupun designer. tapi dapat pula sambung belajar dalam Diploma Computer Science. then, bila dah belajar Science Comp, cita-cita nak jadi programmer pula. bila pergi training di India, aku tukar lagi cita-citaku nak buka kedai fotostat bersama ummu disebabkan ke-tension-an training, failing test and everything.

but now...
after all the long hours at work, tengok coding jsp and the portlet and everything.
aku dah tukar cita-citaku.


my current ambition :
surirumah sepenuh masa yang ada duit sentiasa.
ahaks!

10 comments:

Apple Cute said...

sengal!!!haha

kem said...

setuju!!
nk jd surirumah yg vogue..
yum2..

hahaa
amin weyh..aminnnn~

UMMU A'THIAH SHAARI said...

hahahahaha...tul la ezan...mane cite2 kte nk bkk kdai photostat ni...kn sng, xyh wt ape2...photostat n binding jerk...hahahahhaa

Ezzan Yusop said...

ayu : sengal tak sengal, janji berduit tanpa melibatkan hidup dengan coding. wahahah! gelak kejam..


kema: i like!! penat la tgk coding. naik juling mata. huhu!


ummu: wahahha. bgun tdur - binding, photostating - tdur. kan senang je tu keje. hehehe!

za_chan said...

aku pong nk tkr cita2 cam ko..rehat je kat umah..duit dlm poket berkepok2..haha

zieda said...

hahaha...post lawak la kali ni..haha
suri rumah ye?best gak tu..
nk duit sentiasa kene kawen ngn mr edward la pulok..lalala

CikSengal said...

Itulah sebaik-baiknya cita-cita. Penah cakap kat mak. Sudahnye kena lecture. Ko kawen laa ngan orang kaya sana.. tak payah ko keje! Kekeke..

iDyani Nazahiah said...

weh..surirumah itu sgt kool.keje pejabat tu tak elok sbnrnya..hahaha.
aku smpai skrg masih mengekalkan cita2 utk jd surirumah berjaya, marilah.hahaha.

dd dudu said...

ezzan.. kite nak jadik surirumah sambil wat bisnes online bole x huk huk huk
ape2 bisnes laaaa
kite bukan jenis yg suke bekerja ikut mase bekerjaa/ workaholic orgnyeee ho ho ho
suwitnyeeeeee jadik surirumah sambil bisnes online^^

yeahhh (^^.)/

Ezzan Yusop said...

za : marilah kita sama2 majukan industri surirumah demi negara...huwa huwa huwa!


zieda : saje je lawak, lps pnat tgk coding. hukhuk!


kak yatt : mmg nak kawen dgn org kaya. tu pun slah satu cita2. wahahah! cume...calon je yg xde. hukhuk!


id : you and me id, SURI2 RUMAH yg berjaya. ade degree tu nak jd surirumah. hahahah!


dd : confirm suwittt jd surirumah tp ade bisnes. ezzan nak jd surirumah yg ade duit drpd bisnes laki saya. huwa huwa huwa!