Followers

Monday, August 23, 2010

dulu dan sekarang


dulu...

saya nakal. selalu sangat datang lambat ke class. dah tahu lambat tapi jalan terkedek-kedek. lalu lecturer pun mengunci pintu. tak dapat masuk. tak dapat belajar dalam class. tapi takde pun daya nak memujuk lecturer supaya benarkan kami masuk. oleh sebab masing-masing ego cewah lalu oleh kerana merajuk lecturer kunci pintu, kami (geng selalu lewat) pergilah breakfast. kalau takat dalam kawasan kampus boleh terima lagi. ni sebab merajuk nooo siap pergi lari breakfast kedai mamak.


dulu...

saya nakal. oleh kerana tiada parking masa pergi class petang (semua sebab lambat lah kan apa lagi) dah tawaf 7,8 kali masih tiada parking yang kosong lalu kami sebulat suara telah memutuskan untuk pergi melencong ke JJ. curlass kau sebab takde parking je terus ke JJ. lagi sengal siap beritahu lecturer tu pasal kami ke JJ. tapi beritahu pun waktu hujung-hujung sem. nanti tiada markah bonus. oh tidak bisa begitu.


dulu...

saya nakal. masa kat India diorang ada sistem kedatangan yang di installed di setiap PC. setiap pc ada unique key dia. sistem tu hanya akan on bila lecturer masuk. dia on selalu 15 saat je. jadi siapa tak datang boleh tahulah. tapi dah namanya budak IT kan. ada je cara nak kelentongkan sistem tu. oleh sebab satu hari tu saya datang lambat. minta tolong orang depan eh ke orang tepi eh tak ingat dah kau tapi rasa macam najwan, si orang depan yang tolong 'sign' kedatangan tu. macam mana cara dia? semua terima kasih kepada butang 'Shift'.



tapi sekarang?





masih lagi nakal. selalu main tipu waktu kerja. kihkih.



6 comments:

dd dudu said...

hari tu kannn ehem ehem ezannnn kannnn ehemmm eheemmm balik dari outstation kannnnnn........


dia kan....

hehe xpelaa ;p

Ezzan Yusop said...

dd : hahaha aippp rahsia sulit kerajaan tu! cubit u kang...

ummu athiah said...

hahahahaha dd, umu tau...umu tau...cewah!lalalalala~~~

eh mek, aku ingt peristiwa nakal kte tu...hahahahaha...sngguh lawak :P

Ezzan Yusop said...

ummu : hahaha ingat kan. lawak dol siap gi ngaku kt en.ali ckp x gi class dia sbb xde parking. hahaha. sengal sengal!

ummu athiah said...

waaaaaaaaaaaaa ttbe rindu kt en ali...lecturer paling sempoi...tp sume2 pn kate die garang kn...hekhek

Ezzan Yusop said...

ummu : tah garang apa nye tah. fave lecturer tu. paling sempoi paling rock! i lykeeee... :)