Followers

Thursday, January 14, 2010

Blue People a.k.a The Na'vi


i just got back from watching a movie at the cinema. what movie you asked? well, at first me and my sister wanted to watch Avatar (ye saya baru nak tengok. al-maklumlah baru ada masa nak tengok wayang) but by the time i got to the counter and i asked the girl is Avatar still available as it stated on the screen that it's FULL and she said NO. a bit devastated. but not too worry. there's always Johnny Depp in The Imaginarium of Doctor Parnassus *wink wink*. so saya pun belilah tiket cerita Parnassus tu pukul 8.30 punya show.



bila my sister datang suddenly idea hebat (cewah!) terus menjelma...

"Dik, cuba kau tanya kaunter lain Avatar full ke tak?"

and she went. to our surprise cinema for Avatar masih ada kosong lagi a few seats. punyalah hangin kak tipah oiiiiii apasal budak perempuan tu cakap takde. at least dia cakap lah tak release lagi ke orang yang booked online. ni tak terus dia kata Avatar dah penuh. shitto betul.

so, instead of watching The Imaginarium of Doctor Parnassus kami pun akhirnya membeli tiket untuk cerita AVATAR. kira tiket Doctor Parnassus burn begitu saja. oh sungguh membazir. there goes my RM12.



nasib baik yang Avatar punya tiket ni guna duit my sister. huhu. rasa macam ada sikit penyesalan gatal sangat mulut nak tanya kat kaunter hehe tapi you know what? i think it was worth it! so totally worth it! the best decision made walaweh. AVATAR was something i've never ever seen before. the graphics and effects. so out of this world. pandora sungguhlah teramatlah cantik, really breathtaking. geez, james cameron is a genius lah. this is i think his best movie so far! (fyi, saya TIDAK pernah menonton Titanic, terukkan i. hehe)



anyway, i know a lot people dah review pasal filem ni so saya takkan bazirkan masa dengan buat review. kehkeh. cuma bila tengok filem ni saya rasa over noks. bila dia terbang saya pun rasa macam nak terbang. bila diorang lawan orang jahat, saya pun nak ikut lawan. huish, sungguh terbawa-bawa. hikhik!


so, if you haven't watch it macam saya ni lambat bebenor tengok please please silalah tengok. anda akan terlopong dan ternganga melihat scenery dia. lebih hebatlah dari effects 2012. ;)




5 comments:

dd dudu said...

bila habes ek cite ni.. nak sangat tengoklaa, kesiannye aku ni xtgk2 laa lagi

Ezzan Yusop said...

dd :lama lg kot. hihi. sbb smlm pun dah nak habis... ;)

nuhan said...

best kan cita ni ezzan! hanum tgk 2 kali kat wayang. trus ckp yes bila org lain plak ajak tgk sbb best~ hehe :D

nisa ~ shasha said...

mmg besttttt!~
nisa nak tgk lagi n lagi.. hahaha..
ezzan, pakaila bju biru rini smpena avatar! hahahaha :p

eein haedzerin said...

aku beli DVD, tapi tak tengok lagi.
cina yg jual DVD was like "Aiyaa, i tanya 10 olang, 10-10 olang kata best wooo,manyak bagus ini celita" bila aku tanya best ke x. Kena menengok dgn segera ni, agak ketinggalan nampaknya. huhu.