Followers

Thursday, January 21, 2010

P.S. I Love You


WHO????
...
...
...

Well this is a story about a girl whom I know since December 2008. First time jumpa masa tu wondering, dia ni ada mix Chinese or Kemboja (inda!) ke sebab tengok dia senyum mata takde. Hahaha. Sekalitu rupanya anak melayu tulen. Masa first time kena transfer (ceh, transfer lah sangat) masuk team ESS (yang dah naik bosan and muak sampai boleh muntah darah lah tengok sekarang ni), saya selalu sangat tanya dia. Masa tu tak berapa pandai buat MVC semua tu so selalulah panggil dia minta tunjuk ajar. Ada juga rasa macam segan sebab selalu and banyak sangat tanya takut dia bosan. Tapi nasib baik dia macam shah rukh khan dalam kuch kuch hota hai “I’m Cool” walaweh.


But as time passes us by, we grew closer. saya selalu pinjam phone dia untuk snap gambar sebab gambar kat phone saya tak berapa nak cantek maklumlah handphone mahal haha. saya juga selalu sangat mengadu masalah kat dia. teringat masa bengang kena buat documentation and ngadu nangis-nangis takmo buat correspondence module (aku ni asyik takmo je buat kerja. haha) semua ngadu kat dia. kira dia macam counselor yang dengar masalah tapi tangan dia duk taip coding (coding ke blog cik kak oi hahaha). Dan saya juga selalu mendengar masalah dia and selalu tengok dia nangis and tengok dia menggelupur bila lapar and dia tidur bawah meja dengan gaya kuak lentanglah bagai and dahi berkerut buat coding and dengar dia nyanyi yang kadang-kadang (ke selalu? ;p) pitching lari and main baling-baling roket kertas and selalu buat imbasan masa menari kat sukom dalam surau and bergayut telefon dengan pakwe sampai goyang-goyang kaki (jangan tak ngaku I’ve got prove baby *wink wink*) and selalu tergelak bila solat sebab ada orang buat lawak and banyak lagilah sampai tak tertaip I noks.


Ha...satu lagi budak ni teramatlah suka makan sup especially sup kentang yang super pedas terangkat wa cakap lu. sampai saya pun dah terikut-ikut suka sup siap pesan kat mak dia buat satu lagi bekalan lagi sup. siap offer nak bayar noks tapi sampai sekarang i tak bayar-bayar macam mana kah? :p

Pastukan ada saja yang boleh buat saya gelak kalau bercakap dengan dia. kalau saya tengah marah ke or tengah tension mesti nak berborak dengan dia. sebab nanti akan keluarlah ayat-ayat sengal dari dia. haha. Betapa rapatnya kami sampai I sanggup tolak tawaran kerja di company lain semata-mata takmo berenggang dengan dia si sahabat baik (ehem ehem tak reti ke nak buat the same thing cik adik oii :p). kawan-kawan seuniversiti dia and pakwe dia pun saya dah kenal. famili dia pun dah kenal siap buat sleep over twice lagi.

Saya jarang marah kat dia. Sebab tak boleh marah. Nanti tengok muka dia yang cuak buat nak tergelak. Hehe. Tapi ada sekali je sentap dengan kamu sampai tak boleh nak cakap pandang muka and rasa macam tak nak bercakap dengan kamu. Bila? When you told me that you love me….eh eh tersasar pula hoho…when you told me that you’re leaving us. Masa tu marah yang sampai terdiam and malas nak cakap dengan kamu. Tahukah kamu? ;p

Ye, akhirnya...dia akan meninggalkan kami di OAS ini. sungguh tak sangka. i thought we're going to fight it till the end because we are the champions of the world wah siap masuk lirik lagu We Are The Champions gitu. kahkah! tapi tak sangka, you're leaving first padahal saya yang selalu mengeluh nak berhenti kerja setiap kali tak dapat settle problem Calendar module. hehe.






Dear Nordianah Ab Samat a.k.a dd dudu…you’re a great friend, I love being friends with you. Knowing you is one of the best moment in my life. we are forever and always will be a best friend...kongsi takhta dengan Ummu cewah. hehe! i really hope you will be happy as always and kalau kat tempat baru tak best we'll be welcoming you back with an open arms and open heart and open table :p ... you can come back any time baby. ;)




~ dulu semasa muka masih berseri tanpa garisan dan kedut kedut stress ~



~ sekarang sudah dibelenggu stress dan dimamah usia kahkah! ~


P.S. I Love You To Death!

(kheri jangan nak jealous ok ;p)





.XOXO.

9 comments:

::mE uMmU:: said...

eh eh dd nk p mane???xtau pn :((

rosealley said...

wah, musti dudu terharu bangat, uhuk2, sedih jugak dudu nak g, :(

k0m4nd3r said...

Bila Last day DD? bila nk open table? Bila dpt tau? bila dia start tempat baru? BIla? bila? bila?

dd dudu said...

uwaaaaaaaa :(

ezzan u know i love u so much :'(

nanti kite keep in touch ek.. movies, cuti jalan2.. camping dlm umah dd/ezan..

lina said...

sbb si dudu jugak kite knal ezzan.

dd --> how dare u, tinggalkan ezzan ;p

noname said...

tah how dare u.. xpe ezan of cheras.. i ada.. dekat je dgn presint diplomatik ;P

the love shown by the both of u melts my heart.. ezan jgnla sedih.. ignt bandung ingt bandung.. mesti hepi pnye ;P

eein haedzerin said...

so... dd is the next Oasian to go?
Nway best of luck ye DD. :)

p/s: terharu le pulak aku baca entry ezzan kali ni. sob sob sob..

dd dudu said...

lina, how dare u sebab how dare me
..

uh
uh
uh..
uwaaaa!!!

~ ReD ~ said...

wokeh! bersiap sedia la yer misz dianah untuk pencalonan dalam carta MisZ ReD ...ngeh3!

pssttt... isk3... T__T