Followers

Tuesday, January 5, 2010

malunya

(my new year starts with a bangggggg!!!)

tahu tak betapa malunya perasaan saya apabila telah duduk di tempat yang dicop orang lain di kedai makan tapi saya tidak tahu tempat itu telah dicop kerana ada 2 biji pisang sahaja atas meja tu macam setengah kedai yang letak buah-buah kat setiap meja dan saya telah makan sebiji pisang itu dan orang yang cop tu datang ke tempat dia tadi dan bertanya kan kepada saya..


..........."you dah makan ek pisang tu?"
gullppppppppp!!!!!! mengambil masa sedikit lama untuk memberi reaksi...

"akakkkkkkkkkk sorryyyyyyyyyyyy saya tak tahu pun ni tempat akakkkkk!!!! saya dah termakan dah pisang tu ingatkan tuan kedai ni memang letak kat setiap meja" oh rasa ingin menyorokkan muka di bawah meja. lalu saya pun berjalan keluar bukan kerana malu tapi kerana ingin menggantikan balik pisang yang telah dimakan.

saya berkata : "sorry sangat tau kak...serius saya tak tahu" sambil menghulurkan pisang yang saya gantikan tadi pada dia.

akak tu kata : "eh takpe takpe akak tak kesah pun. tapi tadi pisang tu akak tak bayar lagi."
saya balas : "takpe saya pun belum bayar lagi yang ni."

akak tu senyum dan beliau pun berlalu untuk membayar makanannya. dan lepas tu dia stop kat tempat kami dan berkata sesuatu tiba-tiba yang membuatkan saya terlebih malu dan terasa sedikit syahdu..."akak dah bayarkan pisang tadi, you makan je lah tau!"

OOHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!






16 comments:

~ ReD ~ said...

ngee~~ linda hanya menjadik pemerhati..kihkihkih

k0m4nd3r said...

Warghhh! gelak guling2 sambil menekan perut kanan! wkakakakakak!

Ezzan Yusop said...

linda : ko tukang gelak je tadi. hahaha!

fahmi : kehkeh. tapi kenapa perut kanan je. hahahah!

zieda said...

muahahhaaa..gelak kuat2 jugak!!

lepas tu letak gmbr monyet..hikhik..

~ ReD ~ said...

dhtuuu..?? aku nak buat apa? kang aku layan, lagi haru! kihkihkih *tahan gelak*

nooRjan said...

hehehehe...sometimes saya pun t'duduk gak teman org dh cop tp blum pernah t'mkn apa²....

jejaka_bertudung said...

kuikuikui...tmpang gelak eh..malu nye akak...hehehe

Ezzan Yusop said...

zieda : monyet tu malu macam ezan malu tadi. haha.

linda : hahahah. ko patutnya join aku ckp maaflah kami xtau. heheh.

nooRjan : hahah. ni kira pengalaman berguna la ni. =))

hakim : akak inda. hakdush...hahah!

nuhan said...

hahahahahahaha ezzan, hanum dh gelak guling2 terputus urat dh ni..hik3

mesti lepas ni fobia dah kalo ada makanan ats meja kat kdi mkn kan..heee~

mun-e said...

walaupun lewat tapi nak gelak jugak scr kuat. hahahahaaha :p

dd dudu said...

betol kee niiiiii ezannn?????

dd baru tauuuu laaaaaaaaaaaaa :'D

wakakakaakakkaa wakikkiikiiiii wakaakaaaaaaaa :'D

omg terhiburnyeee i sebelum tido nii heeeeeeee ruginyeee terlepas scene indah itu! ;p

Ezzan Yusop said...

hanum : kahkahkah...ezan rase kalo org len yg kena pun ezan akan gelak guling2. =))

muni : ooh gelakkan ek. xmo bagi gambar tunang. kehkeh!

dd : ha a dd tipah oiii...seb bek dd xde td kalo x msti dd gelak smpai nangis...kehkeh!

nisa ~ shasha said...

ezzan! nape xbwk balik pisang kat office? ngeh2

nut's said...

hoho dpt mam pisang free :p

Sayid Hameed said...

hhaha..sengal ezzann...aku siap cite kt bdk opis aku..semua bantai gelak..huahhaa..(",)v

Ezzan Yusop said...

nisa : dah abis mkn kat situ dah. kehkeh!

nut's : hahaha tak pasal2 kan dpt free pisang...

sayid hameed : kahkahkah! sengal... gtau budak opis ko inda! ;p