Followers

Sunday, January 24, 2010

maggots oh maggots


aishhhhhhhhhhhhhhhhh...cewah, belum apa-apa dah ngeluh. hehe. nak cerita sikit ni. sebenarnya niat saya berblogging hanyalah sekadar meluahkan pendapat dan perasaan terhadap apa sahaja yang saya rasa nak diluahkan. at the same time, saya rasa seronok baca pengalaman blogger lain. tak kisah lah sedih ke, kelakar ke, kejam ke saya baca sebab sometimes you can learn from that. saya rasa timbulnya niat saya untuk berblogging adalah selepas selalu membaca cerita kawan saya Idyani di blog beliau. (wah kantoi and yes id, you're my idol gitu. kehkeh!). so wujudlah blog ini The Art Of Drawing Without An Eraser. saya juga mempunyai hobi mengambil photos. oleh sebab itu wujudlah satu lagi blog gambar saya iaitu 4.UR.EYES.ONLY few months after blog ini wujud. selain sebab suka bergambar, another reason saya wujudkan kan photoblog itu adalah saya tidak mahu publish post bergambar sahaja tanpa ada explaination di blog ini. kalau letak gambar sahaja kang orang tanya apa motif? hehe. so photoblog itulah tempat saya dump all the photos i've took. bukan niat nak menunjuk pandai ambil gambar ke apa (sebab saya tahu saya tak pandailah saya letak so orang boleh bagi kritikan membina) cuma masa tu saya dapat berkongsi gambar tersebut dengan rakan-rakan. (nak email gambar macam malas so dorang boleh ambil kat situ je kan).


*wah mukadimah panjang gila. hikhik*
anyway pagi saya dikejutkan dengan sms dari muni dan dd, mereka cakap ada orang bagi komen kurang ajar dalam photoblog saya. komen tu kononnya menuduh saya sengaja nak naikkan traffic blog dengan melambatkan pengumuman pemenang....aiyaaa pasal TRAFFIC je ke loser tu nak kecoh? i seriously don't give a f**king damn about it. tak kuasa mak nak obsessed dengan traffic ni. banyak lagi kerja nak difikirkan. aishhh nak maki hamun dengan cacian and kutukan tu macam tiada adab and tiada otak. serius menampakkan kebodohan dia sendiri. sebenarnya before ni saya ada juga dituduh nak naikkan saham adik saya bila saya post gambar adik saya di photoblog saya..ayatnya "tahulah nak naikkan saham adik" LMAO! that was sooooo funny. pastu komen kat entri lain "dahlah gambar buruk". kahkah so kalau buruk kenapa tengok? "tak habis-habis tunjuk kawan kahwin" LOL! dengki ke? takkan nak tunjuk gambar Brad Pitt and Angelina Jolie kahwin kot. kehkeh! people are so fascinating. kadang-kadang rasa kasihan dengan mereka. wondering juga kenapa mereka bertindak sedemikian. the only thing i could think of is jealousy. adakah sebab traffic mereka tak tinggi pastu nak dengkikan orang lain? oh come on, there are other things in life that you should be concern about macam kejadian gempa bumi di HAITI tu ke macam mana nak tingkatkan keimanan dalam diri ke. barulah berfaedah.

you know what i called these people? MAGGOTS. tahukan maggots. busuk dan mengjengkelkan. geez, now i understand how YnaaOhYnaa feels.



*LMAO = laughing my a$$ off!




6 comments:

mun-e said...

maggots?? kehkehkehkeh

sangat sesuai! =D oh rupenya die ade merayap ke entry2 lain la eh before ni, ingtkan ni first time. hoho

Ezzan Yusop said...

muni : sesuai kan kan kan...hehehe! xtaulah kalo untuk gmbr buruk tu and kawan kawin tu org yg sama dengan yg komen psl nak naikkan saham tu.

~ ReD ~ said...

ntah pape ntah org camtu... cuba kalau gmbr dia tepek kt blog ezzan, mesti dia puji melambung2 smpai x reti nak turun dah kat photo blog ezzan tu.. dengki la tu gmbr dia sume x elok! haha

psstt.. aku nak kata gmbr dia x cun @ x hensem ke @ x layak langsung dbuat gmbr.. tapi macam kejam pulak... hehe ;p

k0m4nd3r said...

Patut la banyak natang terbang2 sekarang.. maggot tu dah berubah jadik natang terbang.. :D

Ezzan Yusop said...

linda : hehehe. yg x faham tu nape die nak sibuk kat blog aku. aku rse die cm xsbar kot nak tahu sape pemenang tu yg bile die bukak je page aku tgk aku x umumkan sentap ar die. kehkeh! apa2 pun...renung2 kan dan selamat beramal. cewah! ;p

fahmi : ha tau pun. menyesakkan hidup i noks. kehkeh!

dd dudu said...

x baik tul die cakap camtu... haihh~~ xpe pedulikan!!! kite2 sume ni mana penah pedulik hal2 trefik sume... xpaham tul saya isu trefik pun jadik problem