Followers

Thursday, May 14, 2009

hilang ingatan

di suatu tengahari yang lengang...

lokasi : pejabat

para pelakon :
si angau.
si pemalas.
si kakitidur.

babak 1 : action!

si pemalas (sedang mengunyah pop corn) : nak tengok gambar si wootwoot.
si angau pun meng-on-kan lappynya. dia pun menunjukkan gambar kepada si pemalas.
si angau : ada 3 je gambar.
si pemalas : kenapa sikit je gambar? semalam bermusyawarah tak snap gambar ke?
si angau : aku tak perlukan gambar. semua tersemat dalam memori.
(si pemalas sedang merollingkan eyes nya)

tiba-tiba si kakitidur yang waktu itu sedang bersiap sedia untuk tidur bangun dari pembaringan, lalu berkata..

si kakitidur : tak juga. kalau esok kau hilang ingatan macam mana? gambar tu boleh membantu!

si pemalas melopong mendengar lalu berdiri memberi tepukan gemuruh kepada si kakitidur kerana beliau telah bertukar menjadi si matang. si angau juga turut tergamam sambil tidak berkata apa-apa.






moral of the story :
abadikanlah setiap kenangan itu dalam bentuk gambar kerana kita mungkin tidak mengingati apa yang telah berlaku dalam hidup kita. oleh itu, silalah upah saya untuk mensnap gambar anda. haha. self-promote jap!

20 comments:

wottwoottt said...

huahahahaa...smp mati aku ingt babak2 dramatis ini..hukhukk

Apple Cute said...

haha...klaka sey...Aku sokong si kaki tidur tue..wink2x..mesti si kaki tidur tu cumil...wahahaa pasni mesti si angau beriya2 snap pic..hehehe tul tak si pemalas?:p

si pemalas said...

betul tu apple cute. tapi rasanya si kakitidur xdelah comel mane pun. mungkin dia perasan je kot yang die comel. hokhokhok!

wootttwooottt said...

si angau pasni kne tukar hp bercamera berteknologi tinggi,beli videocam,camera juga..setiap tempat dilawati kne snap pic..pastu wat pic wall kat umah penuh ngan pic2 yg memorable..huahuaaa...

Ezzan Yusop said...

woottwoottt : sangat dramatis babak itu. kalau ada award best dialogue ever aku akan bg kat sikakitidur itu. sungguh tak sangka die boleh mengeluarkan kata-kata yang mendalam. nampak matang, sesuai dengan USIA dia. hahahaha!

Ezzan Yusop said...

woottwooottt : tiada lagi si angau pergi merayau-rayau bertanyakan ada infrared ke tak selepas ini! hahahaha....

wottwoottt said...

ahahhaa...xmain la infrared...ultraviolet plak pasni...xtau ke skrg teknologi baru ultraviolet????? (",)

ReD said...

ilang ingatan la plak...hehe

Si Kaki Tidur yang Cumil said...

huhu mengantuknyer ...sape bilang si kaki tidur x cumil? hanya org2 yang jeles ngan aku jer kate begitu..hehehe...hey...Age is just a number :p

Ezzan Yusop said...

wottwoottt : bukan ultraviolet. ultraman sebenarnya. hahaa! la..kire infrared tu sangat antik ok. mahal tu hanfon yg ada infrared. hahahaha!


linda : ko bukan kata td ko ilang ingatan jap ke? hukhuk.


sikakitidur yang tak comel langsung : terasalak kaki tidur ni. nape? terasa tua ke? bahahaha.... :))

zieda said...

sapekah kaki tidur?wootwoot?si angau?and si pemalas?

rs kakitidur tu cm ayu...wahaha
angau si ezzan
si pemalas undefined
wootwoot pun undefined!
waaaaa....

kelakar kelakar!
hahahaha
gelak seh bc...

Ezzan Yusop said...

zida : excuse me cik azida wanda...saya bukan si angau ok. takde boyfren baru nak diangaukan unless la saya bru balik dari korea ke ape, barulah jadi miss angau. hohoho!

dd dudu said...

si angau adalah salwa
wotwoot adalah teeetttttt

si pemalas adalah ezann yoo check it check it out(dengan gaya akim)

si kakitidur tidak lain tidak bukan owh yuyuu~~~

yehh 100% tuk saya aka mangsa x sempat siapkan kerja langsung

Ezzan Yusop said...

dd : bagi 50 markah tuk jawapan anda. giler hebat teka. dd datang ofis kan td sbenanye...cume ktorg kn x nmpk...kn kn kn? ehhehehe....

zieda said...

wahhhh..bravo! clap clap!
hahaha
lepas send comment tu terserempak ngn awe!
confident trus tnye ko ke si angau tu!
hahahaha
siot je ek!
agak da si kaki tidur tu housmate zda..hahha
lawak la...
thumbs up!

Ezzan Yusop said...

zida : mmg si kaki tidur tu kuat tidur kan kat umah? hahaha...

Apple Cute said...

haha yolah2...aku nagku je la..aku la si kaki tidur yang comel...wwahaha.ee setakat umur beza setahun inda!..hahaha :p

zieda said...

hehehe...mcm x jew..
die slalu tido lewat..hahaha
g lyn akademi fantashia! hiks

-zida y tido awl-pu~

Ezzan Yusop said...

ayu : beza gak ok. eh beza setahun inda. 2 tahun ok. hahaha.


zida : ceh, tidur lewat sbb layan AF. cubelah berzikir ke, bertahajud ke malam2 itew. hokhok. batuk la pulak. heheheh!

Apple Cute said...

hahahah...memorable di pagi2 ni..ewah ;)