Followers

Tuesday, April 6, 2010

facebook hate group




macam dah jadi trend dah sekarang ni. trend apa? ye, trend hate page di facebook. i seriously don't get it. contoh macam ada page ANTI-TERJAH TV3 and 1,000,000 people hates AF. you seriously think kalau dah ada 1 juta jadi member then diorang akan ikut cakap korang lah? ye lah tu. unless kalau korang adalah Menteri Penerangan yang boleh gam sesuatu show or an artist. kalau tak suka jangan tengok. senang cerita. bila tiada orang tengok jadi rating of the show pun turun. bila rating turun nanti sooner or later tiada lagilah cerita itu. and same goes for hate page for Fasha Sandha, Linda Onn and Scha Al-Yahya tu. lebih kurang lah kan macam yang anti-terjah and af tu. honestly, i think that was just a crap. nampak sangat tidak matang. and also macam nampak sangat yang korang care sangat pasal depa sampai sanggup tubuhkan group tu. bagi saya, benda ni akan membuatkan mereka rasa mereka popular sampai ada hate page sendiri. sebab dah tak suka baik buat tak layan je. kalau benci dorang jangan pergi tengok movie diorang, jangan tengok drama dorang and tak payah dengar siaran radio mereka. it other words - BOIKOT je sudah. tak perlu nak memburukkan mereka.



*saya sangat tak suka gilerrrr cerita-cerita slot Aksi di TV3 - tiada sesiapakah yang mahu menubuhkan group Say NO to Jidin or I Hate Papaya di Facebook? (camne saya tahu? tengok iklan je sudah rasa poyo rasa nak gelak berdekah-dekah)



9 comments:

nurul azida ahmad said...

trueeeee

xara said...

bagi can la diorang nak buat drama aksi ala-ala power rangers tu.. haha

Priscilla Stephen said...

the people who make such groups or pages are just plain lame. that's why. no better explanation.

Ezzan Yusop said...

zida : hi 5!!

kak suri : hahaha. oh mcm power rangers ke kak suri? xpnh tgk jd xtau. hehehe!

priscilla : well said babe. totally agree with you!

zackque said...

best la citer jidin tu ezzan... Y don't ezzan tgk satu episod... ezzan asyik buat coding jer smpai luper nk tgk tv... hehehehehehehehe...

dLa IS THE NAME said...

aku join anti terjah sbb aku mmg meluat gile tengok pompuan2 dlm tu and what they do is totally disrespectful. i dont think by joining the group will lead to any legal action taken to the crew. it's only a way of channeling the people's voice. tapi i dont agree with groups of i hate this person, i hate that person, bla bla bla. macam diskriminasi je

Ezzan Yusop said...

zahari : hahahah ezan tgk je tv tp agak memilih lah nak tgk citer ape. cewah. best ke jidin tu? nape bile iklan je ezan rase msti nk gelak kehkeh.

dla : oh that girl yg ada annoying laugh tu kan. xsuke woh. sekali je tgk terjah pastu x pnh tgk dh sbb rasa that show is so useless. tp aku rasa kalo lg ramai org join itu maksudnye lagi ramai org tengok prgm tu sbenarnye. rating dorg naik dol. untung kt stesen tv tu. bila show tu bg untung kat stesen tu mana mungkin dol bisa dicancel kan show tu. pasal yg benci orang tu sungguh lah tidak berbaloi. diskriminasi sungguh.

xara said...

tak pernah tengok cerita jidin. cuma tengok iklan tv dan terus terfikir Power Rangers. Hehe. Bebudak minat kot cerita mcm tu. :D

Ezzan Yusop said...

kak suri : ezan pn tgk iklan je. hehehe!