Followers

Saturday, September 26, 2009

Lebaran Ini



huargghhhh...malasnya rasa nak balik Cheras. rasa nak stay saja lama-lama kat JB. nak beraya sakan. tahun ni saya rasa syawal lebih bermakna berbanding tahun lepas. tahun ni agak lama saya berada di JB. dari hari Ahad hinggalah ke Rabu. selalunya, saya hanya spent 1 or 2 days in JB for raya celebration after my beloved grandma passed away 2 years ago tapi this time around, 4 days tu kira agak lama juga. itupun siap nak singgah Batu Pahat nak jumpa orang kampung, keluarga Wak Nan yang dah 2 tahun lebih tak berjumpa tapi tak singgah sebab tak sempat. keluarga Pak Jalil pun tak sempat nak jumpa. hmm, ramailah tak sempat nak jumpa.



so, how was your raya? mine was MERIAH mak ngah oiii....hikhik! berapa banyak baju raya korang? penuh tak meja dengan kuih raya? berapa banyak dapat duit raya? tahun ni, saya dapat duit raya sebanyak RM15 RM20 saja. syahdu sedan saya. tapi itu untuk setakat ni saja lah kot-kot lepas ni ada orang baik hati nak bagi duit raya pada saya yang MASIH belajar ni ye. hehehe.



ini baju untuk hari raya pertama - mekap ditaja oleh Eqah! hikhik..




ini pula baju untuk hari raya kedua - tidak bermekap sangat. hikhik!




ini pula baju untuk hari raya ketiga - tidak mekap langsung! :p


ye, saya tahu. banyak betul baju raya saya. haha. saja nak glamer lebih tahun ni. muahahah! balas balik tahun lepas tiada baju raya. hew hew hew! cuma untuk hari keempat saya sudah pakai jeans semula. malas sudah mahu gosok baju dan tudung. hikhik! lagipun dah nak balik KL pun that day so yang simple-simple saja sudah.


meera.me.kak pika.eqah


untuk raya pertama dan kedua, saya sekeluarga menetap di Hotel Puteri Pan Pacific JB. tahun lepas kami duduk di Hyatt tapi tahun ni duduk di PanPac pula. untuk raya ketiga pula, kami tumpang pula rumah Abg Chik dan Kak Pika di Riviera apetah nama dia di Taman Perling. pada yang tak tahu kenapa saya tidak duduk sahaja di kampung saya, silalah baca entri ini. malas kak pah nak elaborate lagi setiap tahun. hohoho...


anyway, i've always loved raya. not the food mind you, it's the family gathering that excites me! berjumpa dengan anak-anak sepupu and saudara-saudara yang amat saya sayangi. oh ye, bajet duit raya untuk diberi pada budak-budak dan orang-orang tua agak terover sedikit pula. sebab ada yang tak sangka dapat berjumpa, ada yang terlupa nak kira masuk list penerima. hikhik! tapi takpe, bulan ni kira kena berjimat sedikit. :(









kali ini, raya kami di hadiri juga oleh artis fofular di malaysia. siapa?
jeng jeng jeng.

...

...

...


inilah dia, noh hujan jr. nama glamer si irfan ni... :D
ada gaya tak si sayang saya ni nak jadi lead singer band hujan? hikhik...



untuk gambar raya saya yang selebihnya, sila layari Facebook saya dan juga di thecamerajunkie. yang di Facebook lebih banyak, kalau nak tengok add lah saya ye. cewah! promote diri sendiri.... :p


oh ye, macam tahun lepas juga...ada sesi bermain piano oleh ayah si irfan, abg chik. banyak lagu yang dia main tapi ambil my fave raya song saja lah ye...

video


another one by abg chik!
video






gambar selingan :


keadaan PLUS highway yang jam dekat area seremban pada hari rabu petang. tapi bukan sebab kereta banyak ke apa. cuma ada accident kat depan.







5 comments:

dd dudu said...

comment 1 : ezan mangsa jem bile pulang dari kampung? hik hik gelak sorok2

comment 2 : wohohohhoooo go irfan go go!!jadiklaaa penyanyi atau pemain gitar yang hebattt ;o

comment 3 : oh canteknye kasut tinggi eqah.. i addddooreeee~~~

comment 4 : panggg~~ kat mms yg ezan baru reply tadi ;n

Ezzan Yusop said...

dd :

comment1 - hahaha...jem kejap je! sbb eksiden je pun...

comment2 - pemain gitar? tapi die amik class blaja men piano lagi...heheh!

comment3 - cantek tu mmg cantek...tapi bile nak bukak masuk rumah org punyalah payah...hikhik!

comment4 - hahahah! u kn mmg gorgeous. eh dd, i malas kerja sudah. mau amik cuti sebulan tnpa gaji bleh x rsenye...heheh!

dd dudu said...

pangg~~ pangg~~ double pang~

u amik cuti sebulan, i pun ikutlaaa... u lupe? u sifu i~~ i'll follow uuu~~~~~

mun-e said...

pandainya ayah irfan main piano~~

uh uh sangat kagum!

Ezzan Yusop said...

muni : ktorang mmg sgt adoooreeee die sbb pndai men piano...terhibur kami slalu bile raya... :D