Followers

Saturday, May 2, 2009

X-Men Origin: Gambit...I mean, Wolverine

hari ini pergi menonton X-Men Origin: Wolverine bersama fibo.
cerita dia ok lah, love the action scene as well as mutant-mutant tu punya power. adalah a few scene yang buat jaw dropped especially masa Ryan Reynolds a.k.a Deadpool bermain dengan pedang menentang berdas-das peluru and also the oh-so-powerful-Gambit. ceh, ayat skema gila tapi kalau korang nak tahu macam mana scene tu, silalah tonton sendiri. tak kuasa noks nak explain. haha.

dalam movie ni character Gambit diwujudkan (finally!!!). dalam previous X-Men movies, i was waiting juga lah for Gambit to appear but i was heartbroken. cewah! i've always been a fan of Gambit since i was a child masa tengok kartun X-Men di Marvellous Hour kat TV2 dulu. ingat tak lagi rakan-rakan sebayaku dan yang lebih tua macam dd and muni akan rancangan ini? haha. ok, berbalik pada Gambit. i think he was way much cooler than the wolverine himself. kenapa? because aksi dia saja buat saya rasa macam...walaweh! hebat gila. aksi dia saja buat aku terpegun sambil air liur meleleh sebab kagum dengan ke-cool-an dia and the way he play with the cards tu.

suka sangat pada Gambit ok. sebab dia agak nakal and sangat cool.
kan best kalau ada sambungan X-Men, include all the characters.
baru gempaq sikit. want to see Rogue & Gambit together *wink wink*


mari kita tengok sikit aksi Gambit yuk!




ps: Daniel Henney, si pelakon korea itu tiba-tiba ada pula dalam cerita ini.
tak tahu pula. hukhuk!

3 comments:

ReD said...

aku br nk tgk sok ni..hehe

Ezzan Yusop said...

linda : sila tgk. saya syorkan. tapi harap maklum ye, jangan rampas gambit saya. hokhok!

ReD said...

haha... xde...aku kan dak baik...xde rmpas laki org..hihi

psstt.. jgn tgk cter shinjuku incident.. X BESH!!