Followers

Tuesday, August 3, 2010

yang pernah



kenapa tajuk yang pernah? sebab tiba-tiba terasa nak mengimbau kembali deretan-deretan handphone yang pernah ku miliki. cewah. ayat tak menahan. inilah yang terjadi jika menulis surat rasmi menjadi rutin kerja harian anda. anyway, tahu tak my first handphone is NOT 3310? yes, believe me. model handphone saya yang pertama lagi kuno lah berbanding 3310 yang faymes tu. tadaaa...meet my first mr. hp!


inilah dia model nokia 3210. ia sangat besar dan ia sangat berat. rasa-rasa kalau baling kat anjing benjol lah gak kepala dia. hp ni mak saya yang bagi. itupun sebab nak masuk diploma. so kira ni hadiah lah. tengok. masa U tau baru ada handphone. budak-budak sekarang ni darjah satu pun dah ada hp. aih manja bebenor. kadang-kadang rasa nak marah je bila tengok budak-budak kecik merengek nak hp kat parents dia. emo tetiba.



my second hp was the nokia 3200. i bought this with my own money. masa tu saya buat kerja part-time kat farmasi area rumah saya ni. jadi pembantu farmasi. dengan duit gaji tu lah saya beli hp ni. hp yang lama tu saya jual dengan seorang kakak yang kerja sekali kat farmasi tu. so bergaya lah saya bersama handphone ni dari part 3 masa diploma sehingga part 4 degree. ye, degree ye. berkurun lama saya pakai hp ni. perkhidmatannya sungguh cemerlang dan terbilang. saya suka hp ni sebab boleh tukar skin dengan kertas pembalut hadiah boleh, nak lukis sendiri atas kertas pun boleh pastu letak je dalam casing dia terus jadi skin dia. suka. boleh jadi kreatif. hehe. aish. lama betul guna.






dari part 5 degree sampailah sekarang saya menggunakan Sony Ericsson Z610i ni. this was a present from my father on my birthday. BIRTHDAY KE BERAPA KAU JANGAN NAK TANYA. haha. masa dulu memang nak sangat phone flip semua sebab terpengaruh dengan drama korea. lagipun saya rasa amatlah cool phone flip ni especially bila korang tengah gaduh dengan bf korang and dia call pastu anda malas nak layan then anda tutup phone tu dengan kuat 'bammmm!' depan orang ramai lalu berjalan pergi macam tiada apa-apa. wah hebat. orang akan cakap 'baru lepas gaduh dengan bf lah tu' cewah berangan tak hingat.

tapi kan sekarang ni, hati i berbelah bahagi uols. sebelah hati saya mahukan yang ini. bila pakai ni rasa macam wanita bekerjaya dan professional. senang cerita macam diri i boss uols dan kalau lepak kat starbucks sambil tu buat-buat busy pegang hp ni rasa macam wow gila. haha. can access my email anywhere around the world. macam organizer lah senang nak berhubung. lagipun kalau pakai ni, saya tak rasa segan nak keluarkan handphone bila duduk sebelah pegawai-pegawai dan doktor-doktor yang duk sibuk bermain dengan iPhone masing-masing masa dalam meeting. hehe.



yes. a blackberry. can online 24/7. mahu bold ataupun storm.
rasa macam OhSoSophisticated! ;)

hati sebelah saya yang lagi satu itu yang lebih berjiwa camerajunkie mahukan handphone yang ada superb image quality. ye lah kan temah oiii, takkanlah saya nak bawak masuk meeting DSLR gabak tu nak ambil gambar doktor handsome secara curi-curi kan. dah tak curi lah tu namanya. pastu nak ambil gambar sendiri kena pegang dslr lenguh lengan siot. pastu macam weirdo je kalau orang tengok orang lain ambil gambar sendiri guna DSLR. get it? hehe. as many of you knows, gambar dari phone blackberry and iPhone takdelah secun mana pun. 3.2megapixels je pun kan. itulah sebab saya macam ada perasaan kat yang ini juga.





a pink Sony Ericsson C905. 8 megapixels camera phone.


Please. help me choose. which one. Blackberry ke Sony Ericsson? Pleaseeee....





10 comments:

mun-e said...

hahaha pemikiran pasal hp flip tu same laaaaaa. haha. poyo je dlu pk camtu =P

eh, of cos la sony. sony is the best! hehe. 8MP VS apeee??? 3.2MP jeeeeee?

daaaaaaa~

hahaha. =P

Noor Ameera said...

sony ericcson is better than blackberry !!!!!!!

~ ReD ~ said...

kau kan minat bab photgraphy ni...bedal j sony.. err..tp sony tu leh on9 24/7 x? *soalan mengong* heee...

Ezzan Yusop said...

muni : haha. ingatkan ezan sorg je pk camtu. hikhik.

meera : tp blackberry tu cool kan. aritu beria amik gmbr guna bb mak tu apa kes? ;p

linda : hehe. hmm boleh rasanya kot. ada wifi. cuma yg susah nk dpt kaler pink tu. huhu. mostly aku gi kedai sony xde pun. hoho.

the score now is BB - 0, SE - 3

nurul azida ahmad said...

sony sony sony! best best even bb pun best je sbnrnye. tp kalau ikut gmbo, mmg sony sgt d best la. wifi ade, so dun wori. sm je :)
lagi die slide, i loike!! :)

Sayid Hameed said...

Better yg ade infra red.wakaka..

Sayid Hameed said...

Beli yg ade infra-red..wakaka..

rosealley said...

blackberry, heeeeeee, u know i want it:)

Ezzan Yusop said...

zida : sony jugak? hehe. sony dah mmg terbukti keunggulan dia dalam image quality. hehe.

awa : amboi beria nk ckp infrared sampai 2x post. hahaha. amcm hp infrared ko? ;p

ros : i know u want it. i want it too. but i'm in the persimpangan dilema. wah gitu very the rojak. hahaha!

Sayid Hameed said...

ezzan: say nomore to infrared..wakaka..