Followers

Sunday, February 22, 2009

PTD

pagi Sabtu, siap sedia untuk gagal dalam peperiksaan PTD. kenapa saya kata saya akan gagal? sebab saya tak prepare apa-apa pun. konon je kata nak study. tapi study dalam mimpi je. huahuahua.

first bahagian, yang confirm saya jawab betul adalah soalan yang berbunyi begini :

Siapakah pemenang pingat perak dalam acara badminton di Sukan Olimpik 2008 Beijing?
- yang ni budak darjah satu pun boleh jawab. ceh, berlagak inda! heheh.
Siapakah penganjur Sukan Olimpik 2012?
- oleh sebab saya ingat Beckham ada masa penutup Olimpik hari tu, jawab sambil tersenyum.


soalan yang agak mencabar minda :

Siapakah yang pernah dilantik sebagai hakim?
- hakim apa? hakimboy? hahah. yang ni saya telan air liur terus bantai jawapan.


dah lama rasanya tak jawab test dalam borang OMR. lama juga tak tulis esei BM yang siap pendahuluan dan penutup. lenguh gila tangan tulis esei 300-500 patah perkataan. mulalah merapu, merepek dan meraban. the last time tulis esei panjang masa SPM dulu. 7 tahun tu dah tinggal. kuikui.

tapi best gilos jawab soalan matematik. lama dah tak mengira. enjoy walaupun tak cukup masa. the last time pun masa kat office, waktu mereng-mereng datang. minta aida and ummu formula nak cari isipadu pentagon.

soalan pemahaman pula...bosan ok!
rasa macam nak tidur saja masa baca petikan.

4 comments:

dd dudu said...

hehe selamat lulusss! (''.)/

err dd caye jek klu ezan dpt, sbb ezan muka ptd tauu huhu

Ezzan Yusop said...

dodol : aiyakkk! ade cop ptd ke kt muka ezan ni? heheh. ala, dd suke ek kalo ezan prgi jauh dri sisimu...
sob sob! sedih sedih....

pandangdenganmatahati said...

a'a muka ezzan mcm muka ibu ibu

eh silap

muka ezzan mcm muka PTD :p

Ezzan Yusop said...

muni : hehehe...muka ibu-ibu tu, i like! tp muka ptd tu...hmm, ezan xde muke makcik2 ek. hakhak!