Followers

Monday, February 2, 2009

zaman jahiliahku

masa cuti Chinese New Year hari tu kan, aku berkesempatanlah tengok show kat TV2, yang Westlife nyanyi-nyanyi tu. they were singing 5 of their best songs as voted by fans. depa pun duk nyanyilah lagu "If I Let You Go" (ingat tak ingat tak?), "Unbreakable" (lagu chenta yang menyayat hati..hukhuk), "Flying Without Wings" and ada lah lagi lagu yang tak hingat title. when i heard their songs, rasa macam tuanya aku!! huahuahua. kenapa? sebab lagu tu zaman gua sekolah beb. dah lah lagu Flying Without Wings tu masa aku form 2, form 3 macam tu. pergh, serius lama. i'm now 20 years old...at heart la, tapi dalam surat beranak umur aku tak jauh mana pun lah. wahahaha!

bila teringat zaman sekolah, aku ingat lagi kegilaan remaja pada zaman itu. BOYBAND. iya, aku ngaku aku ni peminat boyband. puas hati? ahaks! and i'm talking about fanatic punya fan ye. aku ingat lagi, the first show i ever attend was The Moffatts. masa tu di Sungei Wang. shownya start dalam pukul 2 ptg camtu tapi aku ni beriya nak dapat tempat depan lah katakan, sanggup tu terpacak kat depan stage pukul 9 pagi (gila kan saya? hahaha). then 2nd show aku gi tengok Take 5 yang sekarang ni pun dah tak wujud (aku dah lupa siapa ahli-ahlinya). lagu dia aku ingatlah macam I Give tu. yang ni pergi sebab dapat free tickets, they performed on the rooftop of Sungei Wang. tahap kegilaan aku masa tu masih normal (gila tapi normal..macam manakah? hukhuk!) sebabnya aku tak dapat tengok diorang depan-depan.

and then, aku pergi menonton show Kavana (mesti tak hingatkan sapa dia ni, aku pun terlupa muka dia macam mana. hahaha), solo artist. yang ni aku pergi dengan ayah aku (ye, ayah saya la yang menjadi pengikut setia saya. arigatao ne otto san!). sebab masa tu lepas sekolah seh, terus aku cabut pergi office ayah aku, tukar baju semua. (sekolah saya berdekatan ye dengan pejabat ayah saya). then, zasss kami pergi ke Warp Centre. yang depan club The Beach tu. first time masuk club. hukhuk! for Kavana's show ni aku siap pakai bandana kat kepala with the writing "Kavana's Fan". dahlah aku seorang je cam beriya nak tengok show ni. but the main thing, it was worth it ek (masa tu lah). because Kavana saw me!!!! and i shook his hand!!!! and i went crazy for awhile!!!.

another show yang sempat aku pergi ialah Code Red. yang ni secara tak sengaja sebabnya aku tak tau pun diorang ada autograph session masa tu. kebetulan aku tengah lepak kat area bukit bintang dengan wana, kami pun berlarilah mengejar show mereka selepas dapat tau. oleh sebab aku tak bawa album or poster diorang, tak dapek la kami nak naik stage and bersalaman dengan diorang. tapi aku and wana terjerit terlolong kat tepi stage supaya mat-mat saleh Code Red tu toleh kat kami. usaha kami nyata berbaloi. cewah! diorang senyum kat kamek orang. huahuahua. on our way back, terserempak dengan van yang Code Red ni naik, then aku cakap kat wana "Jom kita kejar van tu!". wana pun angguk je. jadi berlari berkejaranlah kami mengejar mamat saleh itu. kami dihadiahkan dengan senyuman oleh Code Red. (serius, dapat rasa tak ke-madness-an aku pada masa tu? hehe.)

the last show yang aku attended was Westlife. yang ni best sikit sebab aku dapat autograph diorang. siap pergi Tower Records tu, beratur bapak panjang semata-mata nak tengok Mark masa tu. (and he ended up becoming gay now. baka!!!). aku dapat ambil gambar dengan diorang semua, dapat shake hands. kira macam bertentangan mata gitu. cewah! next day nya pulak, aku gi tengok konsert diorang kat Sunway Lagoon. di sini telah berlaku satu tragedi yang aku amat bangga sekali. kenapa bangga? sebabnya, aku telah dapat menyelinap masuk ke kawasan VIP (yeayyyy!!) dan berjaya bertemu BBMak. (siapa mereka kamu tanya? Ntah, saya pun tak tahu. huahua).

sekarang ni bila fikir balik, kenapalah bangang sangat aku waktu tu? hehehe.
hmm...itulah serba sikit coretan hidup ku semasa zaman jahiliah...cewah!



* maaf tiada gambar diselitkan bersama. saya amat gerun melihat kejahilan dan keliaran saya di zaman itu. hahaha!

11 comments:

dLa IS THE NAME said...

hahahaahahahah..tak boleh blah siot ko!!!! aku gadis kampung..xkenal siapakah artis2 yang ko mention itu...hahahah vomitttttttttttttttttttttttttttttt

Ezzan Yusop said...

dLa : hahahaaha. ko gadis kampung inda, pura-pura tak kenal lak. hukhuk!

Jasman Hazly said...

woahhh..bagus la ko. leh tgk semua artis2 aku. Aku dulu2 xsempat..asyik kena surh g ngaji alquran jer ngan mak...xder nak g konsert2 ni...hehehe...1st time jumpa artis pun ..Erra Fazira jer..tu pun lalu nak g Library..siggah dulu shopping complex depan library tuh..uhuk2. yang pasti aku ada semua koleksi lagu filem hindustan masa tu..hahaha..sanggup jer simpan duit nak beli KASET..(masa tu la..hahaha). Cam bijak jer aku masa tuh..hahaha

Ezzan Yusop said...

jasman : perli aku lah tu, aku pun gi ngaji gak tau walaupun masa tu aku jahil. hukhuk! leh tgk je pun weh, soklannye skrg, dorang tu ingat ke kat aku? hahahah...serius, aku pun sanggup simpan duit nak beli kaset. masa tu nak beli CD xmampu teman. huhuhu!

dd dudu said...

hihihi tengah gelak sorok2 belakang langsir ;p
gelakkan ezan gelakkan ezan ;p

tapi kan ezzan hihi gelak dulu emph emphh dulu kite pun giler gak tp xde g konsert laaa cumee hihi letak gamba scott moffats besar2 kat file yang bawak g skolah hari2 hihihi
malunyeee ;p

pastuh kite minat westlife gak, konon2 minat mark auwwwwwwww

Ezzan Yusop said...

dd: tiru ezan la minat mark pulak. tapi dia dah gay (gasp!)...huahua! hakhakhakchumm (gelak sambil terbersin), dd lagi la letak kat file...knon nk bg org sume tau la. wahaah!

komander said...

Hahaha.. mase zaman backstreet boys, mase tu form 2, kitorang ade trip pergi cameron highland. budak2 pompuan bising suruh pasang lagu Backstreet boys. hohoho.. Abg ngah nk dgr Marilyn Manson, Slipknot, Korn, Limp Bizkit pon x senang.. hohoho.. mase form five masuk arena grunge plak, sbb terpengaruh dgn nirvana and butterfingers. tp still lg layan Marilyn Manson sampai sekarang.. :D

ZULIA AHMAD said...

K.zu pergi jugak showcase Westlife kat sunway lagoon tu..best..dapat tiket free dari hitz.fm masa tu..BBMak pun ada gi tp x ingat sangat lagi..Bukan ezzan sorang je yg gilakan boyband! K.zu pun minat giler2..haha..habis duit blanja sekolah kumpul beli kaset (masa tu CD mahal) hehe..teringat zaman muda2 dulu...bila tgk berkotak2 kaset..terasa mambazir plak..

Ezzan Yusop said...

fahmi : ceh, konon dah abis macho la tu xlayan lagu boyband. cewah! dlu minat gak la Limp Bizkit gak tapi masa form 4 masa tu. heheh. kre macam zaman boyband ni dah cam berlalu pergi. cewah! hahhaha...


kak zu : laa, kak zu pergi gak ke konsert tu. ezan dpt tiket free sbb beli album dorg masa tu. siap bg hadiah tu kat westlife. mmg xboleh blah, membazir giler. Westlife!!!!! aku nak duit aku balik!!!!! wahahha...

Anonymous said...

So you the one that shout at me when i perform..man u really loud:P

-code red

Ezzan Yusop said...

anonymous : yeah rite!! (with rolling eyes)