Followers

Saturday, November 14, 2009

Episod Terakhir Telenovela 'Hatiku Tertinggal Di Bandung'

...akhirnya tv yang menonton saya. terlelap juga saya rupanya tapi nasib baik setengah jam saja tidur noks. bangun terus mandi, lepas tu baru kejutkan mereka yang lain. kami berkumpul di lobi hotel pada pukul 3.30 pagi. nak settlekan bil semua. untuk 3 malam harganya Rp 1 4000 000 lebih kurang RM400 lah untuk Junior family room yang ada 3 katil - 2 single, 1 queen. for me it's quite cheap kira seorang seratus ringgit sahaja.

Jeffrey sampai hotel pukul 4 then masukkan beg semua tapikan harap maklum, ada pertambahan beg sewaktu balik. tiba-tiba macam tak muat letak dalam kereta. hahaha. ni baru namanya shopping sakan. jalan di bandung pukul 4 pagi lengang, ye la kan 4 pagi takkan orang dah start kerja kan tapi ada gak nampak beberapa orang yang sedang bersiap sedia untuk mencari rezeki.

anyway, sampai di airport before check-in we said goodbye to our friend, Jeffrey. kami bayar dia sebanyak Rp 1juta++ for his services. sangat suka woah jeffrey ni. baik saja walaupun muka dia muka kasihan. aishhh. terima kaseh bawa kami jalan-jalan dan layan kerenah kami yang sengal ni and also tahan dengan nyanyian sumbang kami dalam kereta serta gelak ketawa kami yang seems endless. haha.

this time around, oleh sebab dah belajar kan dari kesilapan jadi kami memang berada di balai berlepas awal gilalah. lepas check-in terus masuk saja balai berlepas. ye la, lagipun nak jalan apa saja pun kat airport pukul 4.30 pagi ye dok...then menunggu lah kami sampai lebam nak masuk flight!


~ perbincangan hangat mengenai duit ;p ~



oh dah sampai malaysia (haha ngelat malas nak cerita lebih terus dah sampai malaysia dah uols).







tengoklah bagasi kami semua ni...mak aiii...
pergi satu beg saja tapi bila balik hah amik kau, sampai kena sorong troli.
nampak sangat berat beg-beg tu bertambah.
hikhik!








barang-barang yang dibeli untuk diri sendiri ;)



T.A.M.A.T


Pelakon Utama

Ezzan Yusop
Dd dudu
Kak Ros
Kheri kuku
Lina
En. Tunang Ros

Pelakon Pembantu
Jeffrey

Penulis Skrip
Ezzan Yusop


Sekalung Penghargaan
Dd dudu sebab bagi tumpangkan barang kat beg u sampai beg u pula exceed weight. sorry my dear blame it on ummu tu semua barang dia. hikhik!

En. Tunang Ros sebab ada camera yang cun.

Kheri kuku sebab selalu buli dd dudu sampai saya rasa terhibur melihatnya. oh ye terima kaseh gak tolong bawakkan i brownies tu dalam bag u tu. terharu siot. wakakah!

Ros dan Lina kerana sentiasa berposing ketika mengambil gambar. (haha!)

Lagu 'Mobilnya Bagus' dendangan pelajar kolej di Bandung.

Progo Hotel sebab tolong angkat beg kami dan buat wake up call.

dan akhir sekali...
Pasar Baru kerana berjaya membuatkan kami shopping sampai tak hingat dunia.




...Sekian Terima Kasih...



* kata Telenovela mestilah ending kena ada barisan pelakon, penghargaan semua kan. hikhik!



5 comments:

Jasman Hazly said...

akhirnya tercapai gak cita2 aku nk tgk perkataan telenovela dekat tajuk entry ko...wakaakaka..TQ (:p)...

Dah habis dah...lepas ni nk tgk cerita len plak.

Ko mmg leh menang la..kategori..penulis skrip harapan...sbb ko br lagikan...hahaha...keep up ur good skrip

dd dudu said...

~ perbincangan hangat mengenai duit ;p ~

diorang berbncang serius, kite 2 buat ape ezan? ;p


hahahaha
oit, mintak maaf indaa~~ mmg beg dd semulajadi berat kowtt~~ hik2

umu, sbg balasannye, sile bagi henbeg tu kat dd ;p hew hew

dd dudu said...

mug tu pun beli kat bandung kee? ;P

noname said...

hey wat a bout my bag yg isi brownies you.. berat tau ;D

Ezzan Yusop said...

jasman : lepas ni tengok cerita ko la plak kat Qatar tu. Telenovela arab nnti. hahaha! auwwww, time kaseh atas pujian itu, aku mmg rasa aku deserve anugerah tu...cewah! wahahah...

dd : kita duk gelak2 kat tepi kn dd. kheri tgh cakap dgn kita tp kt x respon pun. hikhik! mug tu kan ezan dpt free masa beli levi's tu yg jeffey pn nak gak mug tu. siusiusiu...

kheri : eh ha a lah....hahahhaah! kesian...xpe2, u kan gagah perkasa. kata storm. hohoho!