Followers

Monday, March 22, 2010

agoraphobia or demophobia?




some say it's agoraphobia which means fear of crowded public places. or maybe a demophobia, fear of crowd. but the main thing nak cakap adalah saya tak suka crowd. saya rasa masa sekolah lagi dah perasan benda ni. dulu kalau ada ujian tara rumah sukan kena buat lompat tinggi, lontar peluru semua tu. and student semua kena buat one by one tu kan. bila sampai turn saya saja saya tak suka dengar the crowd cheering. saya rasa tertekan sungguh sampai rasa sakit perut. kalau boleh nak suruh mereka senyap. memang masa tu rasa kenapa ujian tara tu tak dibuat secara perseorangan. biar antara student itu dengan pencatat markah tu je. siusiusiu~

lagi satu, saya selalu rasa gerun nak lalu tengah-tengah orang ramai. tak suka pergi sesuatu tempat yang penuh dengan orang. especially kalau terlalu ramai. so you won't find me at any concerts kat stadium or at the hot air balloon festival ke. mesti rasa rimas tengok orang ramai. kadang-kadang boleh naik angin sebab ramai sangat orang.

i hate riding crowded bus.
i hate naik lrt yang penuh sesak.
i feel really trapped on elevators with a lot of people.
i hate going to a crowded shopping mall macam kat mid valley tu.
i hate going up on a stage in front of a crowd.


...hmm...
saya memang tak boleh masuk AF. haha tetiba saja.




5 comments:

~ ReD ~ said...

haha.cakap je la kau layan AF 8 ;p

dd dudu said...

smlm kan ezan, dd makan kat johnnys.. time tu xtau nape johnnys biseng sgt. rmi org kot. crowded. lepas tu bunyi2 pekerja dia basuh sudu n lap sudu, n letak sudu dalam tempat yg sepatutnya. pastu dd stress sgt dengan bunyi sudu yang kuat2 tu tingg tingggg.. last2 dd makan dengn stress dan rasa nak nangis. hahaha

motif? dd xsuke bunyi sudu.. huhu

dLa IS THE NAME said...

haha. i dont mind being in crowd. tapi aku mcm kwn ko gak..tak suka bunyi sudu. lagi2 kalau sudu itu digesel2 dgn garpu...aaaaaa...pengsan.

p/s: komen takde kena mengena ngn entry.haha

mun-e said...

tak suka crowd jugak. aritu g care4 dah la jalan himpit2 pastu ade budak rengek2 kat bapak die. eee. dah la rengek2 pastu jalan langgar2 orang. grrrrr. last2 kite gerammmmm pastu lalu tepi die sambil jerkah
"herghhhh!!"

pastu terus berlalu buat muka tak bersalah. hahahahahaha. bgtau kat RR, die amat terkejut dan muka ketakutan. kahkah.

seyes tak suka crowded yang amat sangat pastu sume jalan langgar2. eeeeee benci!

Ezzan Yusop said...

linda : haha. aku nk ckp kirenye aku xde harapan lah nk masuk AF. sbb blum stat nyanyi aku dah terkucil. kehkeh!

dd : ezan pn xsuke sgtttt. xsuke dgr bunyi bising masa makan kt restaurant. kalau kat MCD pn xsuke ramai org. akan jadi lemas. huhu!

dla : yg tu ngilu dol. hahaha! yg tu mmg aku xleh dgr. nk je aku rmpas sudu2 tu. kehkeh!

muni : hahahahah ezan pnh cakap "hishhh" kat budak2 kcik yg duk berlari2 kat dalam JJ. hahahhaa! tp mase tu mak die xde la. miahaha!