Followers

Tuesday, March 2, 2010

daring female wish list ideas


while waiting to perform the asar prayer in surau today, aida conducted some motivational session (wah, motivational konon bukan nak bertazkirah ke kan masa nak tunggu asar kome ni. *ouch!*). the session (inda!) was based on the book titled 'The Daring Females Guide to Ecstatic Living' by Natasha Kogan yang dibawa oleh Ros. berikut adalah list yang aida tanya dan saya jawab untuk Daring Female Life Wish List Ideas stated in the book.

1) Places you'd like to visit - New Zealand, Korea, Paris, Venice.

2) People you'd like to meet - my girl, Oprah Winfrey lah kan of course. and also Ellen Degeneres.

3) Ideas you want to explore - photography and idea macam mana nak sentiasa bersemangat tinggi when the going gets tough.

4) Feelings you want to experience - i answered rich! and the others were like 'huh? feelings ke tu?'. betul apa. nak tahu perasaan bila kaya raya macam Donald Trump or sesiapa sajalah yang kaya. mesti terlampau banyak duit kan sampai tak tahu nak buat apa dah dengan duit tu. huhu.

5) Skills you want to learn - Photography. and Child care (yes, child care perlukan skills ye lagi-lagi nak deal dengan baby yang meragam. huhu) and oh ye, baking. i'm soooo terrible when it comes to baking. selalu berangan je lebih nak buat cookies la, muffin la last-last barang yang dibeli terpaksa di buang begitu saja sebab dah expired. hah kau, sampai expired dah. kehkeh!

6) Habits you want to kick - LAZY lah kan apa lagi. lazy dengan saya ni dah macam isi dengan kuku. huahuahua! and also, habit yang selalu tiada mood, selalu susah bangun pagi. then kak lin cakap nanti dah ada anak mesti boleh bangun pagi punya. tapi...bilakah waktu itu? ececeh! ;p

7) Habits you want to have - tentulah rajin kan. and positive thinking.

8) Adventures you'd like to experience - Bungee Jumping!!!!! but i'm so terrified of heights. mak gayat noks. walaupun gayat nak tahu gak macam mana rasanya terjun cliff kan or maybe Sky Diving, terjun dari airplane. wah!

9) Jobs you'd like to have - CEO baby. tapi CEO yang duduk relaks-relaks je arahkan orang sana sini. kehkeh. or maybe Housewife yang bergaya meletop tahu duduk rumah goyang kaki sebab suami dah kaya raya kan. wah gitu! ;p

10) Businesses you want to start - Photography lah kan apa lagi. and also Child Nursery tapi for babies yang tak banyak ragam yang nak 0rang. wah siap ada regulations lagi tu. hehe. sorrylah, kalau baby yang kuat nangis saya sangat tak tentu arah tak tahu nak buat apa. 

11) Books you want to write - The Life Of Shaidatul Ezzan. bercerita tentang kepayahan seorang programmer yang sentiasa kesempitan wang dan pemalas nak termampos. kelassss ada sesiapa nak beli? ;p

12) Books you want to read - Ada satu buku tak ingat the author tapi pasal Yakjuj Makjuj. dari dulu nak beli tak beli-beli. aishhh. and oh yeah, kalau ada buku pasal Bermuda Triangle ke, menarik gak nak dibaca.

13) Movies you want to make - i'm drawn to true stories. so kalau cerita-cerita macam human suffering tu teringin gak nak buat tapi mesti takde orang nak tengok kan. kalaulah diberi peluang teringin nak buat cerita from the novel 'Do They Hear You When You Cry'  into a movie. that would be nice kan..

14) Ways you want to change the world - Recycle, Save the animals and also tak guna banyak eletrik (dalam erti kata lain tak selalu on pc buat kerja. kahkah!)

so..korang macam mana pula? 

*dd bagi idea supaya jadikan ini sebagai tag - jadi saya nak tag dd dudu, aida farisa, linda dan rosa ;)



3 comments:

dd dudu said...

apakata ezan buat tag? haha

huhu ruginyee dd xde mase sesi motivation by aida ituu, kalau x, musti dd gelak2 jek ngn jawapan korang kannn

uwaaaaaa

~ ReD ~ said...

ya rabbiiii...!!! tercekik den nak menjawab eh...#_#

rosealley said...

haha, tag indaaa;p

tapi mmg klaka la masa tu, masing2 berebut nak menjawab soalan kaunselor a.k.a aida;p