Followers

Thursday, July 15, 2010

budak biadap


faham tak perasaan bila anda sedang menikmati makan malam di Kenny Rogers bersama keluarga anda, sedang seronok berbual-bual sekali tu ada budak kecil dalam umur 6,7 tahun macam tu jalan bersama ibu bapanya sambil tu tangan budak tu mencuit sedikit makanan korang yang korang belum sentuh lagi. mencuit sambil masukkan makanan itu ke dalam mulutnya. dan ibubapanya hanya meminta maaf sekali dan terus berlalu tanpa ada rasa perlu membayar ganti rugi. faham tak perasaan nak lempang je budak tu dengan parents dia sekali? faham tak?!!!

what pissed me off more was that bila parents dia minta maaf and i asked him to replace the food with the new one selamba badak je boleh blah. vavi. lepas dia blah, saya tengok je family tu. tengok bila dia nak datang offer diri untuk bayar makanan tu. bagi pandangan maut punya. pastu masing-masing menggelabah bila saya tenung diorang. orang salah macam tu lah kan.

seriously if i was the boy's mother lama dah pukul ke jentik ke tangan budak tu. sebab no manners at all. lainlah kalau budak tu umur dia 2,3 tahun. saya boleh faham lah. ini dah macam budak sekolah rendah tapi akal letak kat bontot. dah confirmlah kencing dan berak tak basuh jadi tentulah tangan tu 'kotor'. sangat kurang ajar rasa macam nak terkeluar je ayat 'tak pandai didik anak ke wei!'.




* muffin yang telah disentuh dengan tangan oleh budak biadap itu dan sempat dia bawa masuk mulut setelah mencubitnya.










4 comments:

fnd said...

Konsert Sepenuh Jiwa

farah said...

vavi. ahahahahahah!!

anyway, gila lah. ada jugak manusia tak malu macam tu. takde rasa salah ke. patut hantar je balik muffin tu kat meja diorang, cakap tak lalu dah nak makan. hah.

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

ejan... menyirap bc entry ni... :p x pernah2 nak comment kali ni nak comment... betui kata farah di atas... kalau akak... akak hantar je muffin tuh kat budak tuh..sambil ckp.. kesian... lapar sgt dah ye dik? mak ayah x bagi cukup makan ke sampai kene curik makanan org????

Ezzan Yusop said...

farah : dah hidup 25 thn hidup kat dunia ni, baru first time ni berdepan dgn org mcm tu. aishhh...


kak muni : hehe pggil kak muni. takpe ek. hehe. ezan xmo make a scene. tgh tggu dorg make the first move je. cewah. mcm nk berdating lak. haha. nnti kalau ezan yg pergi kat dorg org lain cm kata ezan poyo nak perbesarkan tp kalau dia yg dtg kat ezan, diorg akan ckp psl dia. hehe.