Followers

Saturday, July 24, 2010

jinx july


RM 500 - bayar saman tahun 2008, 2009. kalau tak bayar tak boleh renew roadtax. apa kejadah kah ini bukan dah 5 saman ke blacklist? ni baru 2 saman je. deyy betul.

RM 550 - bayar duit kereta kang kena tarik tak pasal-pasal kang impian nak pencen awal termakbul. maksud lain cuti tanpa gaji. ceh padahal boleh naik teksi. weee.

RM 300 - bayar roadtax dan insurans. kenapalah roadtax ni tak buat macam renew lesen. boleh pilih berapa lama nak renew. jadi takdelah setiap kali hujung bulan julai dah kering kontang.

RM 300 - bayar kereta rosak plus servis kereta terus. boleh pulak pada masa duit takde ni kereta buat hal. rosak tak boleh start. sebab bateri kong. ceh macam bateri handphone pula. dah alang nak dekat tarikh servis, saya pun hantar lah kereta servis.


RM 1650 - jumlah keseluruhan yang telah dibayar. botak kepala den. dah boleh beli blackberry.



RM 0000 - baki duit dalam bank. saya pokai. musnah kejadah angan-angan nak beli blackberry awal bulan depan. nasib baik bulan depan puasa. kalau tidak saya hanya telan airliur bila kawan-kawan ajak makan nando's. bila berlaku situasi sebegini buat saya nak cash out je duit nuffnang. walaupun takde lah beribu macam Hanis Zalikha tu tapi mampu rasanya nak buat belanja untuk seminggu. perlukan seminggu je pun kan sebelum puasa. ok. dah lapar dah ni nak pergi pau duit mak. bai.


all this happened in just one damn month. JULAI. argh.




4 comments:

mun-e said...

arghh tetiba tingat refund lhdn yg xdpt2 lagi tu arghhhhh!

ok tiada kaitan :P

tp kan ezzan, cek nuff tu amek mase 2 bulan baru sampai ke tgn den. hoh.

rosealley said...

banyaknya T______________T

sabarla ezzan, insyaAllah pasni leh la stat kumpul balik, heeee

Apple Cute said...

ezzan kenape road tax n insyurance 300 aje??? confused sebntr..hehe

Ezzan Yusop said...

muni : alorh lamanya nk dpt. nk raya dah tu. punah harapan. huhu.

ros : byk kan. kira mcm dpt gaji terus empty balik. ish ish.

ayu : 300 aku byr. lagi 200 tu ayah aku byr. dia pun tahu gaji anak dia ni bukan gaji bos. hoho.