Followers

Friday, September 4, 2009

ESS Team Reunion / Iftar

yeay! happy happy. kenapa happy? sebab...dapat berbuka puasa dengan ex-staff OAS or more precisely, ex ESS Team members. there's salwa, ayu, hakim, abang joe and deng (plus his wife). sebenarnya mereka plus saya, dd dan luqman adalah original members of the ESS Team. cewah. eh eh terlupa pula seorang lagi. encik lutfi. huhu. he couldn't make it though tapi takpe cik. for the next meet up make sure you'll be there okay. kempunan hakim dan deng nak menatap wajah kesayangan hamba. cewah...wajah encik sebenarnya. haha!

ok, berbalik pada topik kita...hmm, apa topik kita tadi ek. ha, original members tu. dari seramai-ramai alam, last-last tinggal saya, dd and luqman je. yang baru join team ESS is haida. walaupun masa buka tu happy gila sebab dapat jumpa diorang semua tapi still ada perasaan sedih, sebab tinggal kami berempat je yang meneruskan perjuangan.

anyway, kami berbuka di Taman Warisan. sampai-sampai je kami pergi peluk salwa tanpa bertanya khabar. main terkam saja. hahaha. terlampau happy sampai tak hingat dunia. then, nampak ada orang kurus tinggi berbaju kemeja biru dan berkasut kulit menghampiri meja kami. kami pun jerit 'Hakimmmmm!!!!' sambil lambai tangan macam hakim dah habis artis lah tu. haha. kembanglah tu kim. tapi rambut tu dah tak cacak, kembali leper sudah. nampak macam budak baik walaupun sebenarnya tidak. huahuahua!

then, dari jauh kami nampak sepasang merpati sejoli datang dengan gaya rock sambil berpegang tangan dengan pasangan. masa ni tak jerit. masa ni semua macam 'pssst, deng dengan wife dia. comelnya pegang tangan. hikhik'. tiba-tiba teringat panggilan kami kepada deng, bos kecik. hehe. later on, nampak seorang makcik berbaju purple jalan lenggang kangkung. bunyi kasut keletang keletung. ayu rupanya. ummu usik 'ayu dah pandai pakai heels sekarang sey'...hahaha! sementara menunggu yang lain sampai, kami disajikan bukan dengan makanan tapi dengan slide show gambar sekitar perkahwinan deng (using his laptop). wah, nasib baik takde projektor kat situ kalau tak mesti gila kuasa nak tengok kat skrin besar. haha. pastu datanglah ahli-ahli geng kelaparan yang lain - encik rr, zainal, fahmi and khirul. then, dah nak dekat buka tu baru nampak batang hidung abang joe kesayangan dd. eh eh dd pula. :p




- kenapa hakim tutup mata? ngantuk ke tunggu berbuka...hikhik! -
- masa ni abg joe belum datang -
- maaf megat, gambar belakang gelap sikit. -
- kenapa cik rr tak pandang kamera? -


hmm...tengok gambar lain pulak lah..






- laa, akim tutup mata lagi! sakit ek dipeluk fahmi? fahmi ni...aipppp! :p -
- baru cik rr pandang kamera -
- lor, sekali zainal lak tak masuk dalam frame. kesian linda. eh eh. :p -
- eh eh, khirul pandang mana pulak tu? ish ish ish kome ni... -



tengok gambar kat atas ni. penuh 4 meja tu dengan makanan. sampaikan sign 'reserved' tu terpaksa dialihkan sebab tak muat nak letak makanan. al-maklumlah ada 18 orang ahli omnivor disitu. omnivor inda. muahahah! woah. betul-betul kenyang ni sampai rasa macam nak jadi orang kaya ada driver yang boleh hantar saya balik rumah kerana malas memandu. haha. in the end, saya and ummu rasa majlis berbuka puasa ini sukses bangat deh. walaupun ada juga lah minor details yang kinda caught me off guard tapi nasib baik bijak cover. cewah!



segala gambar telah diupload di thecamerajunkie. jom tengok meh...



12 comments:

mun-e said...

dd di mane?

dd dudu said...

di manekah dd, sob sob sobb

oitt apalaak abg joe kesayangan dd.. cakap pun bole kira berape patah penah ckp ngn abg joe tauuu hohoho

kesayangan ezann niiii, hihihihi ;p

awa dan ayu lah kesayangankuu hohohoho ;P

Ezzan Yusop said...

muni : dd berselindung di balik awa. hikhik! yang bertudung hitam tu.


dd : nape nak tanya mana dd? xde sape pun tanya mana ezzan...sedihlah mcm ni... :((

sbb dd jarang cakaplah jd kesayangan dd. oh, awa n ayu...kesayangan ezan x lain dan tak bukan...jeng jeng jeng...tentulah deng! eh eh, xboleh. laki orang tu. hikhik! 3A - akim, akim dan akim. muahaha! xdelah. 3A tu akim, awa dan ayu. woahhhh!!

dd dudu said...

3A yeee? hahahahahaah

eh mane ezan? ;P
pangg diri sendiri~

dd dudu said...

muni, ko xkenal aku daa.. sebab aku da makin gemox huk huk pakai tudung hitam malam2 lagi laaa bertambah nampak muke besar uwaaaa

ReD said...

OIT! ape kes jenal x masuk pic, aku plak yg kena cian??hoho.. x kire! aku nk blasah jugak si jenal tuuuu!!!!! ;p

mun-e said...

a'a dd dah berubah. nak dd yang dulu.

~ ayat pae ;p

xde ah. aku betul2 xnampak ko..gambar kecik..rupenya bile view, baru nampak. haha.

Ezzan Yusop said...

dd : baru nk tnye la mana ezzan. menci i noks...makin gemok indaa. kurus je ezan tengok.


linda : ye la. kesian la kat ko, jenal x msuk pic. nnti ko kempunan...hahaha!


muni : oh, terlupe nk mention 'click pic for larger view'. hahaha!

Apple Cute said...

hello... i pernah pakai kasut tue sebelum ni kat opis dulu...tak ken tegur pun...hehehe

Anyway thanks korang, terharu sey kita dapat berbuka same same...

lagi2 ada adik akim, abg joe , din + isteri... terkejut i tau...sume bekas2 pekerja oas team ESS ade..wahaha

lagi satu i terkejut ade bos di situ...hokhok malu sey ;p

tahniah la kepada PM kite kali ini cik Ezzan...hehe

Ezzan Yusop said...

ayu : masa tu tak berbunyi dol. hahaha! best la kn smlm wlpn tertinggal satu ahli ess tu (ko ingt cik lutfi lagi x yu? haha)...pasni leh lah buat lagi kn...hmm ingatkan nnti before raya macam nak meet up lagi, nak bermaafan la plak b4 raya...what say you?

Apple Cute said...

mestilah ingat Mr L...hehehe

hoho if takde hal i on jerk... marilah kita bermaaf - maafan sebelum hari raya ;)

Ezzan Yusop said...

ayu : aku sentiasa on..xpnh la off. muahahah! asal nak berfoya2 aku suke ler, cube suh aku wat coding...nangis kang! muahahah...

ko kne gtau la ble ko start cuti raya..