Followers

Saturday, September 12, 2009

raya preparation

the clock's ticking faster than i realized...sedar tak sedar next week would be the last week of Ramadhan. sekejapnya rasa. tiba-tiba je dah nak raya. only a week left for raya preparation. saya jenis tak prepare sangat. kalau ada, ada lah. tiada shopping sangat. eh eh aiyoyo! just remember something. i have to go to KLCC somewhere before rayalah. ceh, tadi kata tak shopping sangat. miahaha. takde lah, sebenarnya saya perlu beli sesuatu di Parkson sebab voucher RM50 tu expiry date is on 24th September 2009. nak beli apa ye? planning to buy a perfume tapi kena tambah duit lagi lah pula...


anyway, cakap pasal raya preparation ni kan, mesti tak sah kalau tak cakap pasal kuih raya. bab-bab kuih raya tahun ni tak macam tahun lepas. tahun lepas banyak juga mother buat kuih raya. but this year, semua kuih tunjuk. hikhik! mother dah beli dah pun. tiada masa dong mahu buat kuih tahun ni. lagi pun saya bukan peminat kuih-kuih ni kecuali chocolate chips saja. lebih suka kerepek-kerepek.


pasal duit raya pula tahun ni kena save bajet sikit. heheh. kena kuatkan ingatan kat Bandung. cewah! oleh kerana saya sungguh baik hati, jadi disini saya ingin berpesan kepada kawan-kawan yang nak duit raya sila tinggalkan komen anda di post ini, nanti saya pas duit raya kat facebook tu ye. :p


anyway, tahun ni tarikh hari raya tarikh best kan?
20092009 :D




5 comments:

::mE uMmU:: said...

aku nak duittt rayaaaaaa yang paling banyak kt fb tu...bg cepattt ;p

hehehe tu laaaa
tarikh raya tuk tahun ni sangat2 lawaaaaa sukeeeee mak nokss ;)

pape pn, slamat hari raya sayang

p/s: psssttt kad raya yang kte bli mase mnggu pertama pose tu nk wt ape??hohoho

dd dudu said...

ehh 20092009? ha'ah laa baru dd pasan, pu~~

cantek gak nak kawen hari pertama raya tu hik hik pangg~~

nak duit rayeee ejaannnn tp x mo duit raya fesbuk x mo xmo

Ezzan Yusop said...

ummu : cakap je brape ko nak...kalo ada kt facebook tu RM infinity pun aku bg kt ko. hehehe...
selamat hari raya beb <3

hahahhahhahahha...beriya beli aritu tp last2 xbg gak. ha, xpun kt bg masa berbuka nnti tu la...what say you?


dd : amboiiii..mentang2 la dah dapat sijil kursus kawen...asek pkir nak kawen je. hikhik!! hahahah...ezan kn ckp duit raya kat facebook. ye la ye la, tuk dd nnti ezan belikan sampul duit raya yg gambar duit kat Mydin tu...konon2 ada duit la dlm tu. miahahha :p

Apple Cute said...

ezzan ...ezzan...bg la i jugak ...i nak nak duit raye...
yang penting i nak lagi banyak dr ummu...hehe^_^

Ezzan Yusop said...

ayu : boleh boleh...berapa ko nk ckp je..nnti aku bg kt facebook tu! :p