Followers

Wednesday, March 25, 2009

antara perasaan marah dan tidak suka

kalau aku marahkan seseorang, aku akan senyap seketika. mood aku selalunya akan pulih seperti biasa dalam masa setengah hari or sehari ke macam tu, lebih kuranglah (ummu dah arif dah pasal mood swing aku ni. hukhuk!). tapi kalau aku tidak sukakan seseorang, aku akan buat tak dengar and buat bodoh saja bila orang itu bercakap dengan aku. aku jadi malas nak layan. memang bagi silent treatment, kaw-kaw punya. dikhuatiri, sekiranya aku membuka mulut dengan si polan yang aku tidak suka ini, aku akan berkata dengan kasar yang boleh membuatkan dia rasa lagi sakit hati. so, aku rasa lebih baik aku bagi silent treatment dari aku berkata kasar dengan si dia. bila silent treatment tu akan end? tidak tahu bila, tengoklah kalau aku boleh accept dia balik. mungkin agak kedengaran kejam di telinga certain tapi seriously, aku tak reti and tak pandai nak melayan orang yang aku tak suka. mood pun akan berubah terus kalau dia sibuk-sibuk nak sembang ke, nak gurau ke...sorrylah, tak kuasa nak layan nokksss...


hukhuk...



entry ini adalah nukilan hati di malam-nak-ke-pagi hari sambil mata kuyu menahan ngantuk serta hingus meleleh akibat selsema...that's why ia agak kejam. hahaha!

3 comments:

zieda said...

awk ade marah ke sy ke?hehehe

Ezzan Yusop said...

zida : sekiranya anda peminat JiHoo, saya akan marah...sebab saya tak suka berkongsi kaseh. hahahahhaah!!

zieda said...

oh sy bukan minat jihoo..
sy suke sama pakwe sy gun jun pyo(berckp pun mcm ala2 si Jan di panggil nama Jun Pyo)