Followers

Sunday, March 22, 2009

majlis pertunangan






"alhamdulillah, akhirnya selesai juga majlis pertunangan yang dirancang sejak beberapa bulan yang lalu. semoga pertunangan kami diakhiri dengan jinjang pelamin. tabahkanlah hati kami dalam menghadapi dugaanNya sepanjang tempoh pertunangan ini. terima kasih kepada rakan yang sudi hadir memeriahkan majlis."

...




mungkin itulah doa dan harapan fadhila dan maisarah yang melangsungkan pertunangan pada minggu ini. apa? kamu ingat saya ke yang bertunang? panggg!!! tipah tertipu bang...gambar diatas hanyalah hiasan semata-mata, tiada kaitan pun. hahahaha! saja nak praktis, practice makes perfect kan, tak gitu? hahaha.

hari sabtu, maisarah bertunang dengan jejaka pilihannya, iwan. saya sampai lambat sedikit (lepas dah majlis baru sampai, alahaiiii..) tema hari itu adalah pink. jumpa atin, aman and id. tapi masa kitorang (ummu, me and areen) sampai diorang dah nak balik. tapi we had fun camwhoring after eating. huahuahua! siap suruh pose sana, pose sini. cewah! sangat grand majlis ini. suka suka suka.

hari ahad pula, salah seorang sahabat baik saya ketika di sekolah menengah, fadhila juga melangsungkan pertunangan dengan pilihan hatinya, azhar. saya datang dengan fibo. kami sampai awal, dalam pukul 10 lebih macam tu sebab fibo ditugaskan menjadi mak andam bahagian contact lens. hukhuk! saya pula ditugaskan sebagai...hmm, sebagai apa ek dila? sebagai tukang posing ala-ala macam saya pula yang bakal ditunangkan. hahahah! malangnya, kekasih hati saya tidak dapat menghadirkan diri kerana ada komitmen kat Korea sana (janganlah muntah, serius saya cintakan JiHoo. hahaha!)...dah lah saya pakai sedondon dengan pengantin (pengantin ke? ada tak word pentunang? saya nak create satu ni. hukhuk), takut silap sarung pula cincin. hahahaha! kejam kejam. nanti dila nangis, habis comot mekap beliau.


anyway, semua gambar telah diupload di Photoblog saya. pergilah jengah yuk.



Renung-renungkan dan selamat beramal
(masih tiada kaitan, saja nak ucap. hahah!)


ps : masa saya balik dari majlis maisarah, saya pun sembang-sembang dengan ayah pasal pertunangan cakap minggu ni busy sebab ramai kawan tunang. pastu ayah saya berkata sesuatu yang menyebabkan saya hampir jatuh tersungkur akibat dari renjatan elektrik yang mengalir ditubuh yang membuatkan saya kaku sebentar...

"s***a punya majlis, bila pula?" aiyak...

9 comments:

mun-e said...

fuh! gugur jantungku ingt ezzan bertunang td! cisss

ezzan ni ske letak heading entry yg menipu. tipah tertipu bnyk kali dah noks! :p

oh nama kekasih kite sama la iaitu jihoo. hahaha saja nak rebut2 :p

Ezzan Yusop said...

muni : gugur jantung? sempat x amik balik? hehehe...kene lah heading entry yg vogue de vass gitu. bg kasi surprise2 rimau ke...muni slalu trtipu. hehehe! name kekasih kt sama? oh mgkin tidak...kerana JiHoo beritahu saya, die tdk knal anda...hahaha! kejam kejam...

kem said...

keji siot!!
aku mati2 ingt ko btunang when 1st glance tgk pic tu..
hantu btol ezzan!! ahahaha
cis! cis!
eh..tp btol. prektis makes perfect.
next week aku nk prektis dgn ko blh nyah? hihii i lykee~ =D

Ezzan Yusop said...

kema : ko ni pun nak kena wakenabeb gak ke? hahaha...tipu tertipah tak? hukhuk...pesal ko xdtg smlm? kalo x ko leh praktis gak dgn fifi. kuikuikui...

dLa IS THE NAME said...

hakkk...aku rasa mak andam ken mintak komisen lebih sbb ada org rembat veil.hahahaha.apsal ko letak nama penuh aku kat photoblog ko.macam skema seh.pehal ko nak panggil aku fadhila.hahahahahahahaha

Ezzan Yusop said...

dla : hahahah...aku rse cam sesuai giler aku pkai veil tu. cewah!! aku saje nk ltk fadhila...cam penuh sikit la, fhm x fhm x? hukhuk..kalo dila je, cam kontot sgt..aku nk 3 suku kata ye, harap maklum...tuk pengantin pmpuan la, laki aku tak kisah sgt...hahahaha!

zackque said...

ezzan, nk gambar i dgn dila ari tue... huhuhuhuhuhu...

ReD said...

eeh... org len yg btunang..ezzan plak yg pose?? huhu.. tkezut mak!!hoho

Ezzan Yusop said...

zahari : serius ezan terlupe psl permintaanmu yg satu ni. hihih!


linda : berkurun lama dah bru lo nk komen lin? ish ish ish....aku kn suka posing2 model gitu! hehehe...