Followers

Tuesday, August 18, 2009

novel management system

oleh sebab kes hari tu yang sampai tak ingat nama-nama novel dalam koleksi, linda telah suggest supaya buat satu sistem pengurusan novel-novel saya tu. saya pun telah mendengar nasihat beliau jadi saya pun membuat satu aplikasi dalam waktu yang sekejap saja (malas nak buat kerja hari ni) yang menggunakan the most powerful tool dalam dunia ni iaitu....






Microsoft Excel. muahahah!



(click untuk besarkan. senarai novel dalam koleksi)







oh ye. 2 novel saya dipinjam dari zaman diploma dulu sampai sekarang tak pulang.
dah tak ingat siapa yang pinjam. dah lah 2 fave stories tu. uhuk! sebak i noks.
Sehangat Asmara dan Kau Yang Satu.





8 comments:

ReD said...

hoho.. fames jap nm aku sebagai pemberi idea. kira pelopor la.. wlaupun x develop dat 'system'..lalala~~~

xara said...

saya kena buat list mcm ni gak la. Sebab tak ingat siapa pinjam novel saya x pulang2 lagi. Rasanya pesalah itu Megat. Hmm..

CikSengal said...

akak pun buat list camni gak.. kebanyakan fav novel semua akak angkut pi KK ni.. kalau tinggal kat JB sana alamatnya hilang laa satu demi satu.. susah nak keep track.. huhuhu.. Kau Yang Satu akak pun ntah kat mana tak dapat dikesan.. huwaaaa... sedih betul.. kita beli ngabiskan duit nak buat koleksi, orang lain pinjam tak reti2 nak pulang.. balik raya ni siaplaa semuanya kena seal masuk dalam kotak.. biar takde sape pun boleh baca.. muahahahahaa..

Apple Cute said...

haha aku pun glamor gak...hehehe ;)
tp selamat ade name dd gak...muahahaha

chUNk said...

ezzan, boleh ar ni kan kalau nak pinjam english novels from u?? hehehe...

Ezzan Yusop said...

linda : terime kaseh linda sbb suggest this brilliant idea. muahaha!

kak suri : buatlah list kak suri. senang nk keep track. erkkk! tbe2 teringat...ezan pnjm buku sinchan kak suri blum pulangkn lg. hehehe.

kak yatt : geram kan rase ble novel dibeli hilang tah kemana. abis duit terbang cmtu je. sedih wooo...huhu!

ayu : ko n dd stakat ni peminjam. lpas ni tah sape lak tah nnti...hehehe!

dayah : boleh2..tp kene wat system tuk novel english lak pasni. hahaha! tu lg 1 dh lintang pukang dh tak ingt letak mana buku2 tu...hehehe!

dd dudu said...

erk hehe malu nyee dd ngan ayu ;p

ezan, dd dah bace half novel itu, caiyuk dd caiyuk2 habeskan :D

Ezzan Yusop said...

dd : hehehe. take ur time. ezan xde nak gi mane2 pun or benti keje ke. masih duduk di meja hdpan dd di oas itu.

hikhik!