Followers

Sunday, August 23, 2009

drama melayu

wow! handsomenya fahrin ahmad pakai cermin mata, kopiah, berbaju melayu dengan kain pelikat. ok ezzan. sila ingat ini bulan puasa. kawal diri anda. haha. tiba-tiba mood menonton cerekarama melanda diri. i seriously can't remember the last malay drama that i watched. the only time i watched malay dramas are during ramadhan and aidilfitri. especially malam raya. masa tu drama semua genre rembesan air mata. cewah! hehe. selalunya malam raya tu mesti tengok Ria, drama Rashid Sibir. kalau masa ramadhan pula, dulu suka tengok cerita Diari Ramadhan Rafique. haha. comel bila dia monolog sorang-sorang. :D

anyway, i'm not really a tv person but there's a few dramas yang buat saya tercongok duduk tunggu depan tv and it's not in malay. not bragging or anything or bukanlah dah tak ingat asal usul cuma i don't like watching dramas that are too cliche. you kinda able to expect what's the ending will be like. there's no thrill in that. it's too plain boring. sebab balik-balik tema yang sama.
(sila jangan sensasikan statement ini. cewah! )

boy falls in love with the girl.
mak si lelaki tak berkenan dengan bakal menantu.
ibu tiri yang kejam.
isu korporat yang sungguh bosan.
nak rampas harta orang ni.
balas dendam.
...etc etc.
you get what i mean right?
you can see the pattern. so predictable.



i know now people keep on buzzing about drama Nur Kasih kat TV3 tu.
pernah gak lah tengok selama 15min saja.
pastu saya tak ingat kenapa saya tak tengok semula.
anyway, best sangat ke drama tu?




my favourite show currently is the show called 'TRUE BLOOD'.
it's on Max, Channel 412 on Astro.
tiada motif. saja nak beritahu. haha.





6 comments:

mun-e said...

ngeh ngeh ngeh. kite pon tgk fahrin ahmad tu. gigih tgu ending die smp tetido2 dpn tv haha.

nur kasih tu besh. sila la tonton. :p.

ReD said...

kite pun layan cter fahrin ahmad blakon tu ezzan..."bukan bidadari" kan tajuk die.. huhu..

mmg drama melayu time raya j yg kompom2 byk tgkap nangis ni.. yela.. sempena raya la br nk menyesal, minx maap la itu la ini la..hihi...

khaiza said...

cerekarama semlm best..ada pengajaran ye..

Ezzan Yusop said...

muni : ezan lak x tgk awal2...cuma tgk tang tengah2 and ending die. hehehe!


linda : ha a..bukn bidadari. aku jatuh chenta dgn fahrin ahmad. muahahah! mlm raya nk sedih2...kadang2 ayah aku join nangis skali. hehehe...


khaiza : mmg best pun, tu yg tgk tu. hehehe!

dd dudu said...

alaaaa xtau pulak ade cite bessss

dd tengok prima laa waktu tu, yg norkhiriah jadik tomboy, pastu org tuduh die pengkid, pastu die kene rogol, pastu die ngandung

huk huk

p/s --> dd suke tgk fahrin ahmad berlakon ;) die berlakon bes, hidup~

Ezzan Yusop said...

dd : ha a..dd slalu terlepas bot tau! hikhik...oh, cite tu ke dd tgk. ada gak tgk iklan tp xplak nk tgk. :p

saya suka fahrin ahmad sbb...dia best! handsome, tinggi, tough looking, senyuman menawan..eh eh ok ok sudah meleret!