Followers

Sunday, August 30, 2009

bantuan kerajaan

have you read today's newspaper? Berita Minggu to be exact.
muka depan dia tulis macam ni...



Gaji RM3,000 dibantu.

Kerajaan akan membantu kira-kira 40% rakyat negara ini yang berpendapatan di bawah RM3,000 sebulan menambah pendapatan mereka terutama di kawasan bandar yang berdepan kos sara hidup tinggi, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.





- rakyat negara ini : check!
- berpendapatan bawah RM3,000 sebulan : check!
- di kawasan bandar : check!
- berdepan kos sara hidup tinggi : check!


okay, saya adalah salah seorang calon yang berkelayakan untuk mendapat bantuan itu. di mana saya perlu daftarkan diri ni ye? sila beritahu saya as soon as possible.

(-_-) <-- muka straight face bermaksud entry ini bukan cobaan, ini betul-betul.





3 comments:

k0m4nd3r said...

Ye lah bantuan. Tapi baca tadi ia bukan bermakna kerajaan nk bg duit free kt golongan pendapatan bwh rm3k(read: US). Tapi nk bagi some sort as galakkan ke bantuan ke camne tah utk golongan pendapatan rendah (again read:US)utk tambah pendapatan melalui perniagaan, saham, yadda, yadda, yadda... So, kalu da di opis almost of the time of the day, do u think we have time 4 that kind of things? Hoho..

Ezzan Yusop said...

fahmi : ada ke kata ktorg btul2 nak? tibe2 serius inda. xkuasa nk serius2 ni....

k0m4nd3r said...

Xde ckp ezzan nk pon, just kalau ade org yg teruja baca tajuk berita tu, pastu tetiba itu rupanya cakap berlapis.. hohoho.. agak tertekan di situ.