Followers

Monday, August 31, 2009

candlelight iftar

sama macam tahun lepas, scene berbuka puasa versi romantika d'amour mesti berlaku. memang tak boleh lah nak dielakkan. tahun ni, dalam masa sejam lebih nak berbuka tiba-tiba blackout. aiyak! apa lagi kelam kabut selongkar laci cari lilin, father went to nearest shop to buy a box of candles. unfortunately, candles dah sold out. haha. thankfully, i have some collection of scented candles (it used to be my hobby collecting scented candles till i grew bored of it!). so, berlakulah aksi tergigit cili lah, termakan bawang putih lah, tercekik tulang ikan lah semasa berbuka... semuanya disebabkan ketiadaan elektrik. tapi mungkin ada hikmah nya. hmm sebab masa earth hour hari tu saya tak padamkan lampu pun, so kira sekarang macam baru ada kesempatan nak celebrate earth hour. haha!
(padahal terpaksa :p )





2 comments:

ReD said...

haha..adeh... blackout plak! hihi..

Ezzan Yusop said...

linda: ha a seh..blackout masa nak berbuka. tak suke i noks!