Followers

Sunday, May 23, 2010

Lirik : RSVP & Kebahagiaan Dalam Perpisahan





akhirnya akhirnya...shahir menang. wah gitu. tak sia-sia saya suruh orang afundi. saya afundi tak? teeettttt! no komen. saya afundi masuk, yes. wah semangat kau gitu. rasa kan bila shahir pandang kamera kan dengan renungan mata dia tu kan rasa macam dia pandang saya seorang saja. boleh? wah berangan tak sesuai tau! hehehe.



sebenarnya saya ada dapat 2 tiket ke Konsert Final AF8, plan nak pergi bersama adikku ameera tapi apakan daya tiba-tiba macam malas nak bersesak. hehe. al-maklumlah dah lama tak pergi konsert jadi tak biasa sangat rasa sesak. satg kang nak pergi toilet lah, nak cari surau nak solat, nak beli minuman lah. oh sungguh payah. but i thanked and appreciate my sister lah for getting me the free tickets walaupun tempat duduk dia upper tier nun kat atas sana kalau saya ambil gambar pun guna dslr lense biasa pun hanya nampak budak-budak AF tu cenonit je. ahaks!

tapi kan entah kenapa tah antara semua budak-budak AF8 ni punya lagu baru saya paling suka lagu maulana. R.S.V.P yang bermaksud silalah respond dalam bahasa pasarnya. haha. best apa...ku pinta kau respondez s'il vous plait yada yada yada...here goes the lirik..

Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya

Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah

Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu


Lagu shahir adalah second best. Kebahagiaan dalam perpisahan. tengok video klip dia rasa macam nak jerit 'hot! hot!'. sangat suka masa chorus lagu ni...embun pun takkan mampu, menyubur sekuntum bunga yang layu pada musim luruh. nah ambil lirik ni.

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

(Korus)
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Tiap titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti







yeayyyy!!! shahir menang. i suka. yippee!!





footnote : tiba-tiba rasa nak jumpa shahir. ok. saya obses. hari tu cakap orang obses pasal artis kan. sekarang saya lak berjangkit. ahaks! tapi takdelah sampai nak menghentam orang lain. kan. ;p







8 comments:

Seri Mas Nurwani said...

obses jugak! oh shahir. oh shahir. terangau lak kat ko. haha

mun-e said...

ade gosip kate muka shahir ala ala adam lambert gitu. hihi.

eh kali ni af8 hadiah lumayan gile kan? tmpt ke3 pon dah dapat 25K. (ke memang camni? :P) tapi rasenya season lepas lepas tempat ke 3 hadiah die so so je. kalo x silap la.. hee.

tp af8 ni bagus la. lum pape dorg dah buat video klip single sendiri gitu~ bagus la norman kru ni :P

pssst: tadi norman kru rambut baru tuuu. haha. sempena final af. ensem plak tengok. hik.

Ezzan Yusop said...

seri : hahahah tu la. kita sama2 angau. ahaks!

muni : sgt lumayan. tmpt ke2 pn dpt kereta gak. betul sgt apa yg muni ckp. trus ada video klip. norman punya mind ni very the business minded gitu. ;)

nuhan said...

betul3 tu ezzan! renungan shahir mencairkan! rasa berdebar2. waduh2.. padahal tgk dari tv ja..kalau depan2 ish xtau la mcm mana..hik3~*gedix mood*

lagu maulana tu mmg best! *walaupun xsuka maulana tp lagu tu mmg best* heee :D

^^AnGGun^^ said...

yeahhh kite serupa la!!!
ai pon syuke 2 lagu tue..taktau camne leh tepikat sama dkt lagu maulana tuh..huhuhuhu

tp mmg cayalahhh shahir menang!!
lagu dia mmg mantopppp pesembahan dia perghhh klu ai pegi la konsert tuh mau jadik histeria..syeksinye mamat tu..hahahaha

persembahan plak sempoy..tak la over mcm maulana..cehhhh...
mmg patot shahir menang..naturall jek..yang penting renungan mata menusuk ke jiwe tuh..wahahaha stmt takleh blah beb!

p/s : salam pekenalan *wink*

Ezzan Yusop said...

hanum : hahahaah berdebar kan. ezan pun berdebar mcm konon berdpan dgn die. cewah. tu la kan, ezzan pn xbape suka lah maulana tp lagu die sgt best, sesuai dgn suara dia. hehe.

^^AnGGun^^ : yeehaaaa!!! lagu maulana tu very catchy and senang nk melekat kt otak. hehe. salam perkenalan!! ;)

~ ReD ~ said...

suka gila lagu maulana! melayan perasaan jap tgok vklip itam putih:D


best jugak lagu shahir. nak plak dia nyanyi all out mlm final tu. agak meremang bulu roma aku masa dia tarik secara berirama part hi pitch tu..hahaha (faham x apa aku taip tu?)

dd dudu said...

ezzannn!!! dd suke lagu maulana, hihihihi


sangat terngiang2 okayy... baru lepas buat entry, sambil buat entry pun lagu tu nyanyi2 kat kepala ni haaa