Followers

Tuesday, May 11, 2010

they don't matter enough to upset me



(maaf bahasa dalam entri ini agak kasar)

kadang-kadang aku rasa diri aku ni kejam. sebab ada bahagian dalam diri aku ni lebih sayangkan kawan-kawan dari kaum keluarga sendiri. maksud aku keluarga disini bukanlah ibu dan ayah atau adik-adik aku tapi macam pakcik yang jauh sikit lah hubungan tapi mereka still dianggap keluarga kan. mak aku pernah cakap yang dia ada terkilan dengan seorang pakcik aku sebab bila diberitahu tentang kematian abang ipar mak aku (my uncle) dia macam tiada apa-apa respon. ucap takziah pun tidak. padahal bukan tak kenal dengan pakcik aku yang aku sayang sangat tu. nak ziarah? jangan haraplah. mak dan ayah aku agak berkecil hati. aku? tidak langsung. aku tak kecil hati pun dia tak datang ziarah keluarga arwah, tak kecil hati pun dia tak datang raya rumah aku, tak kecil hati pun tak dapat duit raya dari dia, tak kecil hati pun kalau ada apa-apa majlis bila dijemput dia tak datang. nak kecil hati sebab anak dia (sedara aku gak lah) bertunang tak jemput? jauh sekali. sebab...

he don't matter enough to upset me!

yes, i'm a mean and heartless person when it comes to this. frankly speaking aku macam tak kisah sangat dengan dia and ahli keluarga dia. aku pernah minta maaf dengan mak dan ayah aku sebab aku pernah menyuarakan apa yang aku rasa. aku beritahu mak ayah aku directly bila isu terkilan ini timbul 'sorry ek mak ayah tapi nak cakap lah yang shida tak rasa diorang tu penting pun dalam hidup shida walaupun dia ahli keluarga kita, in fact sometimes shida tak rasa pun sayang kat diorang. kalau kawan-kawan shida macam ummu tu ke tak datang masa shida kahwin or tunang tu memang akan kecil hati tapi kalau dorang tak datang, tak kisah sekelumit pun'. agak kejam kan bunyinya but that just me. being franked with my parents. and i thanked them for being understanding.



3 comments:

Apple Cute said...

Wah ezzan...mau tunang da ka? hehe :D

::mE uMmU:: said...

mek!!!aku terharu noks...aku akan cube sdaya upaya tuk dtg ur big day...dun wori...hehe

ingt wei, aku akan kecik hati kalo ko xjmput aku...dan aku akan kecik hati kalo ko xdtg weding aku...paham??!!hehe :P

luv u la my dear...muahhxxxx

Ezzan Yusop said...

ayu : ha a nak tunang. dgn sapa n bila tu xtau. hehehe!

ummu : xkan la aku x jmput ko, ko kn kena tolong aku. dari awal smpai habis ok. wakakah! love u too babe! xoxo.